Επισημάνσεις από τον πρόεδρο Ομπάμα γιά την τωρινή κατάσταση της ομοσπονδιακής οικονομίας
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα τόνισε με δηλώσεις του μετά το πέρας των θερινών διακοπών του ότι "μαγική σφαίρα γιά τα πάθη της δοκιμαζόμενης αμερικανικής οικονομίας δεν υπάρχει", ενώ υπογράμμισε επίσης ότι "προέχει το Κογκρέσο να προωθήσει επείγοντος χαρακτήρα οικονομικά μέτρα, όπως αυτά που ο ίδιος προτείνει, γιά τις δανειοδοτήσεις στις αμερικανικές μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις".
"Αναπτύσσεται η οικονομία μας, όχι όμως τόσο γρήγορα, όσο θα ευχόμεθα όλοι", επισήμανε ο πρόεδρος Ομπάμα, που μιλούσε στο τηλεοπττικό δίκτυο 'NBC'.
-Ο πρόεδρος Ομπάμα μιλούσε στον 'απόηχο' των κρίσεων του προέδρου της Fed (Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας) Μπεν Μπερνάνκι, που τόνισε την Παρασκευή ότι είναι "άτονη γιά την ώρα η ανάκαμψη της ομοσπονδιακής οικονομίας"(...) προσθέτοντας ότι "αν χρειαστούν πρόσθετα νομισματικά μέτρα στήριξής της, θα ληφθούν" και προβλέποντας τέλος "μακρά παραμονή σε ισχύ" στο δανειστικό επιτόκιο της Fed.
-Ολη την εβδομάδα που τελείωσε, στη Γουόλ Στριτ ο Ντάου Τζόουνς της βιομηχανίας, δείκτης "βαρόμετρο", ακριβώς λόγω αυτού του κλίματος στην αμερικανική οικονομία, απώλεσε σχεδόν -4% της αξίας του συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα συναλλαγών.
Πηγή : ANA
- ΗΠΑ: Αύξηση ανάλογη των εκτιμήσεων στις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό κλάδο
- ΗΠΑ: Αύξηση 3% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών το Δεκέμβριο
- ΗΠΑ: Πτώση 0,1% στις τιμές εισαγωγών το Δεκέμβριο
- ΗΠΑ: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
- ΗΠΑ: Αύξηση 0,1% των λιανικών πωλήσεων το Δεκέμβριο
- ΗΠΑ: Σε χαμηλό έξι μηνών οι σχεδιαζόμενες απολύσεις το Δεκέμβριο
- HΠΑ: Αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών το Νοέμβριο
- Η πτώχευση, η χρεωκοπία και οι καταθέσεις: Σχόλια και προβληματισμοί
- Ο ΓΔ δεν απομακρύνθηκε σήμερα (Δευτ, 6/2) από το επίπεδο των 800 μονάδων αλλά συνέχισε κανονικά την σχετική πολιορκία
- Strauss-Kahn Says Greek Deficit a ‘Problem,’ No Euro Break-up (Bloomberg)
- Και πάλι, για 7η φορά, ο ΓΔ αποκρούεται καθοδικά από την πανίσχυρη αντίσταση των 800 μονάδων
- Το “ρολόι” του χρέους: Μία απεικόνιση του προβλήματος και της δυναμικής της εξέλιξής του
- Η πτώχευση, η χρεωκοπία και οι καταθέσεις: Σχόλια και προβληματισμοί
- Το “ρολόι” του χρέους: Μία απεικόνιση του προβλήματος και της δυναμικής της εξέλιξής του
- Στην κατάσταση που είναι σήμερα, η χώρα, δε μπορεί ούτε καν να χρεοκοπήσει!
- Οι συνέπειες και τα κόστη σε περίπτωση χρεοκοπίας Κράτους
- Δείκτης “τρέχουσα προς ονομαστική αξία μετοχών”: Στο πιο χαμηλό σημείο 22 ετών!



del.icio.us
Digg

Σχολιάστε το άρθρο