Αρχική | Άποψη | Άποψη (Γιάννης Σιάτρας) | Τα e-mails, ο εισαγγελέας και το "κυνήγι των μαγισσών"...

Τα e-mails, ο εισαγγελέας και το "κυνήγι των μαγισσών"...

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Όταν τον Αύγουστο του 2007 καιγόταν η Πελοπόννησος, απ’ άκρη σ’ άκρη, η τότε Κυβέρνηση επέρριπτε τις ευθύνες στον …”στρατηγό άνεμο” και παρέπεμπε στον Εισαγγελέα μια υπερήλικη, με την κατηγορία ότι η φωτιά ξέφυγε από το ...τσουκάλι της!
Πριν από μερικές βδομάδες, τα “λαγωνικά” της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ανακάλυπταν κάποιον ξυλουργό στην Κρήτη, ο οποίος -δήθεν “εν αιθρία”- διοχέτευσε στο διαδίκτυο φήμες “φοβερές και πρωτάκουστες”.
Χθες, ο κ. Παπακωνσταντίνου, κατήγγειλε στην Εισαγγελία την αποστολή e-mails αντεθνικά και κερδοσκοπικά κέντρα ανά την υφήλιο.

Αστειότητες και γελοιότητες κυβερνώντων, εχόντων τρικυμία εν τω κρανίω...

Δεν έφταιγε βεβαίως η δυστυχής γιαγιά της Ηλείας για τη φωτιά που κατέκαψε την Πελοπόννησο. Ούτε και ο “στρατηγός άνεμος”.
Ούτε και ο ξυλουργός της Κρήτης έφταιγε για την εκτόξευση των spreads κατά το μήνα Μάρτιο. Και βεβαίως, δεν ευθύνονται τα -πραγματικά ή επινοηθέντα- emails που χθες κυκλοφόρησαν άγνωστο ακόμη από που.

Αν ο κ. Παπακωνσταντίνου διαβάσει το σημερινό Τύπο, θα βρει “τί και τίς πταίει”. Στις ίδιες σελίδες που περιγράφεται η καταγγελία του προς την Εισαγγελία, θα διαβάσει για τον εκτροχιασμό των δαπανών και των εσόδων του Κράτους και για το έλλειμμα που κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 είναι υψηλότερο από αυτό του αντίστοιχου τριμήνου του 2010 (4.701 εκατ. ευρώ, έναντι 4.371 εκατ. κατά το α’ τρίμηνο του 2010).
Θα διαβάσει για το αίσχος που η Κυβέρνησή συνεχίζει να επιτρέπει να γίνεται στις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, το οποίο δείχνει ανάγλυφα την αρρωστημένη νοοτροπία στη λειτουργία του Κράτους.
Θα διαβάσει ακόμη και παλαιότερες δικές του δηλώσεις, δεσμεύσεις και στόχους. Και θα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι από τους στόχους που έθετε, απέτυχαν.

Σε απάντηση των ανησυχιών των αγορών, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, ο κ. Πρωθυπουργός ανέβαλε για μετά το Πάσχα την αποσαφήνιση των μέτρων, ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει μετατρέπει τη μέχρι πρότινος βεβαιότητα της εξόδου της χώρας στις κεφαλαιαγορές κατά το 2011, σε “θα δούμε πώς θα είναι η κατάσταση κατά το 2012” και στο “η χώρα θα βγει στις αγορές, εφόσον αυτές δεν είναι "απαγορευτικές", ή θα υπάρξει χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας”. (δείτε σχετικό ρεπορτάζ)

Στα αλήθεια πιστεύετε κύριε Παπακωνσταντίνου, ότι εάν τα αποτελέσματα της πολιτικής σας ήταν θετικά για τη χώρα, θα κινδύνευαν οι αγορές από ένα -έστω ανόητο- email ενός ξυλουργού ή ενός “κερδοσκοπικού κέντρου”;

Η χώρα δε κινδυνεύει από τα emails. Η χώρα κινδυνεύει από την αναποφασιστικότητα και την αναβλητικότητα της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση προβλημάτων που δεν παίρνουν άλλη αναβολή. Η χώρα κινδυνεύει από το ότι δεν κατορθώσατε να περιορίσατε τα ελλείμματα, όπως ήταν το καθήκον σας να κάνετε. Η χώρα κινδυνεύει από το ότι δεν κατορθώσατε να εμπνεύσετε το λαό της.

Ο Εισαγγελέας, είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να βοηθήσει στο πρόβλημά μας. Μία ρεαλιστική αντιμετώπιση της σημερινής πραγματικότητας, θα βοηθούσε πολύ περισσότερο.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text