Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 13,6% του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 13,6% του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αύξηση κατά 13,6%, παρουσίασε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιανουαρίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2011, έναντι αύξησης 15,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2011 - Ιανουαρίου 2012, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2010 - Ιανουαρίου 2011, παρουσίασε αύξηση κατά 7,1%, έναντι αύξησης επίσης 7,1% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 13,6% το μήνα Ιανουάριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 8,4%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλε κυρίως, η μείωση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 13,9%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: καπνού και παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα.

Επίσης, η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 13,6% το μήνα Ιανουάριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2011, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 4,2%.
- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 33,4%.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 4,2% το μήνα Ιανουάριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 19,0%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλε, κυρίως, η μείωση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 4,4%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλε, κυρίως, η αύξηση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 33,4% το μήνα Ιανουάριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2011, προήλθε από τις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 1,6%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλε κυρίως, η μείωση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου άλλων
εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 34,0%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: καπνού, εκτυπώσεων και αναπαραγωγή προεγγεγραμένων μέσων και παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα.

Επίσης, η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 33,4% το μήνα Ιανουάριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2011, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 9,7%.
- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 44,8%.


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text