Αρχική | Ειδήσεις | Εκδηλώσεις - Σεμινάρια | "Κερδοφόρες Επενδυτικές Πρακτικές" - 5ος κύκλος σεμιναρίων από την EuroCapital

"Κερδοφόρες Επενδυτικές Πρακτικές" - 5ος κύκλος σεμιναρίων από την EuroCapital

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κατά το διάστημα Ιανουαρίου 2010 - Απριλίου 2010 θα πραγματοποιηθεί ο 5ος κύκλος επενδυτικών σεμιναρίων της EuroCapital με τίτλο "Κερδοφόρες Επενδυτικές Πρακτικές", ο οποίος θα περιλαμβάνει 8 σεμιναριακές εκδηλώσεις.

Τα σεμινάρια του κύκλου αυτού απευθύνονται κυρίως προς ιδιώτες επενδυτές και προς νέους επαγγελματίες του χώρου της Κεφαλαιαγοράς. Είναι υψηλού επιστημονικού επιπέδου, αλλά σχεδιάστηκαν να είναι απλά. Δε στηρίζονται τόσο σε "ακαδημαϊκά επενδυτικά εγχειρίδια", αλλά σχεδιάστηκαν με βάση τις καθημερινές και πρακτικές ανάγκες των επενδυτών και με βάση την πείρα 20 χρόνων επαγγελματικής μας επικοινωνίας και εκπαίδευσης του κοινού και επαγγελματικής ενασχόλησης μας με το Χρηματιστήριο.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα και πληρέστερα τη λειτουργία των αγορών, να αποκτήσουν "υγιείς συνήθειες" διαχείρισης των κεφαλαίων τους και να υιοθετήσουν τη μεθοδολογία που θα τους βοηθήσει να πετυχαίνουν διαχρονικά υψηλές αποδόσεις στις επενδύσεις τους.

Εισηγητές των σεμιναρίων θα είναι οι κ.κ. Γιάννης Σιάτρας και Δημήτρης Δημόπουλος.

Τα θέματα του σεμιναριακού κύκλου "Κερδοφόρες Επενδυτικές Πρακτικές" είναι:


Σεμινάριο 1:
Market timing (Επιλογή της χρονικής στιγμής για πραγματοποίηση πράξεων)
Γιατί η επενδυτική στρατηγική της «διακράτησης» (buy and hold) δεν είναι πετυχημένη – Οι κύκλοι των αγορών – «Εργαλεία» τα οποία μας επιτρέπουν να εντοπίζουμε τις αρχές και τα τέλη των κύκλων – Στρατηγική για την κατάλληλη επιλογή της χρονικής στιγμής για την πραγματοποίηση πράξεων.

Εισηγητής: Γιάννης Σιάτρας

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 (10:00 πμ – 4:30 μμ)
Αγοράστε θέση στο σεμινάριο!

Ανακοίνωση της 14/1/2010: Για έκτακτους προσωπικούς λόγους, το σεμινάριο της 16/10/2010 αναβάλλεται. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία πραγματοποίησής του.

Σεμινάριο 2: Ειδικά Θέματα Τεχνικής Ανάλυσης: Ο "στροφέας" - Το άριστο σημείο εισόδου στην αγορά ή αγοράς μίας μετοχής
Γενικές έννοιες - Χαρακτηριστικά - Είδη στροφέων - Τρόποι ανεύρεσης και διαχωρισμός τους - Πότε κάνουμε πράξη με βάση τον στροφέα - Ο ρόλος του διασπώντος κηροπηγίου - Ο παράγοντας της μακροχρόνιας τάσης - Ο παράγοντας της μεσοχρόνιας και μακροχρόνιας τάσης των ξένων δεικτών - Πρώιμες αγορές πριν από τη διάσπαση του στροφέα - Καθυστερημένες αγορές μετά τη διάσπαση του στροφέα - Απομακρυσμένοι στροφείς.

Εισηγητής: Δημήτρης Δημόπουλος
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 (10:00 πμ – 3:30 μμ)
Αγοράστε θέση στο σεμινάριο!
 

Σεμινάριο 3:  Γιατί Χάνεις; - Γιατί Κερδίζεις;
Γιατί κάποιος χάνει στο Χρηματιστήριο; - Γιατί κάποιος κερδίζει; - Ποιά είναι τα λάθη που μας οδηγούν σε ζημιές; - Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των πρακτικών που μας οδηγούν σε κέρδη; -  Βασικές αρχές για τη διαχείριση του Χαρτοφυλακίου σας. - Πρακτικές μέθοδοι για μείωση του κινδύνου και διαχρονική θετική πορεία των επιδόσεών σας. - Πρακτικές μέθοδοι για το πώς μπορεί, η ενασχόλησή σας με το Χρηματιστήριο, να γίνει ιδιαίτερα επικερδής και να σας αλλάξει τη ζωή.

Εισηγητής: Γιάννης Σιάτρας
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010 (10:00 πμ - 4:30 μμ)
Αγοράστε θέση στο σεμινάριο!


Σεμινάριο 4:  Παράγωγα: Εισαγωγικές γνώσεις - Βασικές αρχές – Σημεία προσοχής
Εισαγωγικές και Βασικές γνώσεις για την αγορά των Παραγώγων. Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με επιτυχία τα παράγωγα επενδυτικά προϊόντα; Τι διαδικασίες θα πρέπει να ακολουθήσουμε; Τί θα πρέπει να προσέχουμε;

Εισηγητής: Γιάννης Σιάτρας
Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 (10:00 πμ - 4:00 μμ)
Αγοράστε θέση στο σεμινάριο!


Σεμινάριο 5:  Ειδικά Θέματα Τεχνικής Ανάλυσης:
Οι κανόνες του Charles Dow - Η "στήριξη" και η "αντίσταση" - "Ακίδες" κορυφών και πυθμένων - Ισχυρά κλεισίματα
Οι κανόνες του DOW αποτελούν τη βάση και την ουσία της Τεχνικής Ανάλυσης και ο επενδυτής που θα τους κατανοήσει σε βάθος είναι πιθανό να κερδίσει - Στήριξη/Αντίσταση: Το κυριότερο εργαλείο της κλασσικής διαγραμματικής ανάλυσης. Κατηγορίες στήριξης/αντίστασης - Ακίδες κορυφών/πυθμένων: Οι μόνες περιπτώσεις που μπορεί να κινηθούμε εναντίον της τάσης - Ισχυρά κλεισίματα: Όταν ο ΓΔ ή η μετοχή σημειώνει ένα ισχυρό ημερήσιο ανοδικό κλείσιμο +2% έως +4% ή ένα πολύ ισχυρό άνω του +5%, τι κάνουμε, αγοράζουμε ή πουλάμε; Και το αντίστροφο στα ισχυρά καθοδικά κλεισίματα.

Εισηγητής: Δημήτρης Δημόπουλος
Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 (10:00 πμ - 3:30 μμ)
Αγοράστε θέση στο σεμινάριο!


Σεμινάριο 6: Ειδικά Θέματα Τεχνικής Ανάλυσης: Οι Κινητοί Μέσοι Όροι - Οι Price Oscillators - Οι λωρίδες Bollinger - Ο δείκτης RSI
Τί είναι ο κάθε δείκτης - Τα κύρια χαρακτηριστικά τους - Πώς υπολογίζονται - Ποιά μηνύματα μας δίνουν - Πού χρησιμοποιείται ο κάθε ένας - Τα θετικά και τα αρνητικά σημεία.

Εισηγητής: Γιάννης Σιάτρας
Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 (10:00 πμ - 4:30 μμ)
Αγοράστε θέση στο σεμινάριο!


Σεμινάριο 7:
  Η ιστορία των χρηματιστηριακών αγορών
Η γέννηση των χρηματιστηριακών αγορών - Η ιστορία της αγοράς της Νέας Υόρκης και των αγορών της Ευρώπης  - Η ιστορία των αγορών εμπορευμάτων  - Τα κύρια χρονολογικά σημεία στην ιστορία των παγκόσμιων αγορών"  - Τα κύρια χρονολογικά σημεία στην ιστορία του Χρηματιστηρίου της Αθήνας  - Οι κλάδοι και οι επιχειρήσεις των διεθνών αγορών και του ελληνικού Χρηματιστηρίου  - Ιστορική εξέλιξη βασικών οικονομικών μεγεθών (διεθνή και Ελλάδας)  - Συσχέτιση της πορείας των ιστορικών οικονομικών μεγεθών με την ιστορική πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών  - Ομοιότητες της χρηματιστηριακής πρακτικής του παρελθόντος σε σχέση με τη σημερινή  - Τα διδάγματα της ιστορίας και πώς μπορούμε να τα εκμεταλλευόμαστε  - Τι μας δείχνει το παρελθόν για τις εξελίξεις του μέλλοντος.

Εισηγητής: Γιάννης Σιάτρας
Σάββατο 10 Απριλίου 2010 (10:00 πμ - 4:00 μμ)
Αγοράστε θέση στο σεμινάριο!


Σεμινάριο 8: Πώς να επισημαίνετε τις κερδοφόρες μετοχές;
Βασικές αρχές της ανάλυσης των μετοχών (απλά θέματα για ιδιώτες –μη οικονομολόγους- επενδυτές) – Βασικές αρχές (απλοί τρόποι) ανάλυσης ισολογισμών και επισήμανσης των σπουδαιότερων σημείων - Η μεθοδολογία του ιδιώτη επενδυτή – Πώς να επισημαίνουμε τους κερδοφόρους κλάδους - Πώς να επισημαίνουμε τις εταιρίες και πώς να προβλέπουμε την κίνηση των τιμών των μετοχών τους - Πότε και πώς αγοράζουμε – Πότε και πώς πουλάμε.

Εισηγητής: Γιάννης Σιάτρας
Σάββατο 24 Απριλίου 2010 (10:00 πμ - 4:00 μμ
Αγοράστε θέση στο σεμινάριο!

 

Πληροφορίες για τα Σεμινάρια:

- Τα σεμινάρια διεξάγονται στα γραφεία της EuroCapital (Μνησικλέους 2, 105 56, Αθήνα).

- Αριθμός θέσεων: 14 άτομα.

- Για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων χρησιμοποιούνται και οπτικά μέσα.

- 7 μέρες πριν από τη διεξαγωγή σεμιναρίων σας αποστέλλονται οι σημειώσεις του σεμιναρίου.

- Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων γίνονται δύο διαλείμματα 15-20 λεπτών. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων προσφέρεται καφές, ενώ κατά τη διάρκεια του δεύτερου διαλείμματος προσφέρονται snacks.

- Κόστος συμμετοχής: € 65 ανά άτομο - Για τη συμμετοχή στο σύνολο των σεμιναρίων κάθε κύκλου, προσφέρεται έκπτωση 20% - Δικαίωμα επιλογής για συμμετοχή στο σύνολο του κύκλου έχει κάποιος έως το 4ο σεμινάριο, εφ' όσον εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. - Παρέχεται έκπτωση: 30% σε ενεργούς πελάτες της EuroCapital ΑΕΕΔ και 15% στους συνδρομητές του www.eurocapital.gr (εφ' όσον δικαιούστε έκπτωση, η κράτηση και αγορά θέσης θα πρέπει να γίνει τηλεφωνικά).

- Κρατήσεις θέσεων: Με την on line αγορά θέσης, από το ηλεκτρονικό κατάστημα του www.eurocapital.gr (με τη χρήση πιστωτικής κάρτας) - Με πληρωμή στα γραφεία της EuroCapital (Μνησικλέους 2, 105 56, Αθήνα) - Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή χρέωση πιστωτικής κάρτας (πληροφορίες: 2103242032).

- Περισσότερες πληροφορίες: members@eurocapital.gr ή τηλεφωνικά στο 2103242032.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text