Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Ρεκόρ ζημιών το 2011 για τις βιομηχανίες εκδόσεων- εκτυπώσεων

Ρεκόρ ζημιών το 2011 για τις βιομηχανίες εκδόσεων- εκτυπώσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ζημιογόνoς περισσότερο από ποτέ ήταν κατά το 2011, έτος μείωσης της παραγωγής του κατά 24,6%, o βιομηχανικός κλάδος των εκδόσεων και εκτυπώσεων, σύμφωνα με τα εταιρικά αποτελέσματα 76 επιχειρήσεων μεσαίου και μεγάλου μεγέθους που εκδίδουν και εκτυπώνουν εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, διαφημιστικά και κάθε είδους άλλα έντυπα, καθώς και υλικά συσκευασίας. Αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των ισολογισμών των 76 αυτών επιχειρήσεων με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ η κάθε μία και συνολικές πωλήσεις 929,6 εκατ. ευρώ, οι οποίες γνωστοποίησαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα του προηγούμενου έτους έως τις 30 Ιουνίου 2012.

Οι επιχειρήσεις αυτές, ως σύνολο, κατέγραψαν συνολική καθαρή ζημιά 158,3 εκατ. ευρώ το 2011, έναντι καθαρής ζημιάς 129,3 εκατ. ευρώ το 2010, παρ' όλο που σχεδόν μία στις τρεις βελτίωσε, έστω οριακά, τα καθαρά της αποτελέσματα, μειώνοντας τις ζημιές ή επιτυγχάνοντας κέρδη. Αρνητικά ήταν τα συνολικά αποτελέσματά τους ακόμη και προ αποσβέσεων, τόκων και φόρων (EBITDA), λόγω της κρίσης που πλήττει τον κλάδο, ροκανίζοντας τόσο τα έσοδά του όσο και τα κεφάλαιά του.

Οι 76 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων δεσπόζουν τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας, κατέγραψαν συνολικές πωλήσεις ύψους 929,6 εκατ. ευρώ, όπως προαναφέρθηκε, οι οποίες είναι μειωμένες έναντι του 2010 κατά 13%.

Αυτές που παρουσιάζουν επιδείνωση των καθαρών αποτελεσμάτων (47) φθάνουν το 61,8%. Τα καθαρά κέρδη των κερδοφόρων ήταν μόλις 10,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές των ζημιογόνων ανήλθαν σε 168,7 εκατ. ευρώ. Οι κερδοφόρες ήταν 28 (36,8% του συνόλου) και οι ζημιογόνες 48 (63,2%).


...


Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ


5

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text