Αρχική | Ειδήσεις | Βιβλία - Μελέτες | Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, Το Μετέωρο Βήμα της Ελλάδας

Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, Το Μετέωρο Βήμα της Ελλάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, Το Μετέωρο Βήμα της Ελλάδας

Άρθρα και κείμενα του Υπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, της περιόδου 2000 - 2007.

Ενδιαφέροντα, όχι μόνον λόγω της σημερινής θέσης του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά παράλληλα επειδή αφορούν στις θέσεις ενός νέου πολιτικού, ο οποίος εκφράζει έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο στη χώρα μας.

Σχόλιο του κ. Παπακωνσταντίνου για το βιβλίο, από τις σελίδες του site του:

"Σαν μία ταινία του Αγγελόπουλου, η χώρα μας πορεύεται σήμερα με το μετέωρο βήμα του πελαργού.

Το μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης πάνω στο οποίο βασίστηκε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια φτάνει πια στο τέλος του και στη θέση του γεννιέται ένα νέο.

Το πολιτικό σύστημα παρακολουθεί τη σταθερή μετατόπιση των τεκτονικών πλακών της οικονομίας και της κοινωνίας φανερά αμήχανο. Φοβάται το καινούργιο και αδυνατεί να παρακολουθήσει τους νέους κώδικες επικοινωνίας που χρησιμοποιεί η κοινωνία. Το πολιτικό προσωπικό – αντί να είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας που αλλάζει – μοιάζει να είναι όλο και περισσότερο σε αναντιστοιχία με αυτήν.

Αναζητείται λοιπόν επειγόντως ένα νέος πολιτικός λόγος. Σύγχρονος, κατ’εξοχήν όχι ξύλινος. Ανατρεπτικός, για να μπορέσει να πείσει την Ελληνική κοινωνία να τολμήσει μεγάλες ρήξεις σε δύσκολους τομείς: στην εκπαίδευση, στην οικονομία, στο μοντέλο διακυβέρνησης, στο κράτος πρόνοιας.

Αλλά και ενωτικός, καθησυχαστικός, γιατί πρέπει να καταφέρει να χτίσει νέες κοινωνικές συμμαχίες που θα στηρίξουν τις αλλαγές και τις ανατροπές. Γιατί αν υπάρχει κάτι που έχουμε μάθει είναι ότι αλλαγές του μεγέθους που χρειάζεται η χώρα μας με την κοινωνία απέναντι δεν μπορεί να πετύχει κανείς.

Ο πολιτικός χώρος που θα μπορέσει να εκφράσει πειστικά αυτήν την προσδοκία στις επόμενες εκλογές αλλά και τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή. Ελπίζω και πιστεύω πως θα είναι ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκω, το ΠΑΣΟΚ, και πως στην πορεία αυτή θα μπορέσω και εγώ να συνεισφέρω με τις δικές μου δυνάμεις."

Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ, Αθήνα 2007

Διαβάστε, ή κατεβάστε το βιβλίο στον υπολογιστή σας. (αρχείο PDF)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text