Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Επενδύσεις 100 εκατ. στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξετάζει η ρωσική RDZ

Επενδύσεις 100 εκατ. στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξετάζει η ρωσική RDZ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Έτοιμο να επενδύσει τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ στην υπό αποκρατικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ εμφανίζεται τo ρωσικό σιδηροδρομικό μονοπώλιο RZD, όπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του, Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

Ο Γιακούνιν επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι είναι μεταξύ των τριών ενδιαφερομένων για την απόκτηση της ελληνικής εταιρείας. Πηγή προσκείμενη στη διαδικασία είχε πει στο Reuters τον Σεπτέμβριο ότι η RZD εξετάζει την υποβολή προσφοράς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από κοινού με την ΓΕΚ Τέρνα.

H ελληνορωσική κοινοπραξία ενδιαφέρεται επίσης για την θυγατρική του ΟΣΕ Rosco που είναι πιθανό να την φέρει αντιμέτωπη με τη γερμανική Siemens και τη γαλλική εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού Alstom.

«Θέλουμε να επενδύσουμε ιδιαίτερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ», είπε ο Γιακούνιν μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha. «Θέλουμε να επενδύσουμε πολλά λεφτά ... εφόσον είμαστε σίγουροι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μας υποστηρίξει», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος δε, για το ύψος των επενδύσεων, ο Γιακούνιν, ο οποίος θεωρείται ένας από τους παλαιότερους συμμάχους και υποστηρικτές του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε: «Μπορώ σίγουρα να πω ότι πρόκειται για ένα ποσό των 100 εκατ. ευρώ».

Ο επικεφαλής της RZD συνόδευε στην Αθήνα τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

9

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text