Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Υψηλή η ζήτηση για το ομολογιακό του Τιτάνα

Υψηλή η ζήτηση για το ομολογιακό του Τιτάνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Υψηλή η ζήτηση για το ομολογιακό του Τιτάνα

Με ιδιαίτερη επιτυχία και εκδήλωση υψηλής ζήτησης αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί η διαδικασία του βιβλίου προσφορών (book building) για την έκδοση του νέου ομολογιακού δανείου της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν, που πραγματοποιείται μέσω της θυγατρικής Titan Global Finance. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως αργά χθες το απόγευμα, η ζήτηση των ομολογιών ήταν υψηλή και η τιμή των σχετικών κουπονιών κυμαινόταν μεταξύ 4,25 και 4,5 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στόχος του ελληνικού ομίλου είναι η έκδοση ευρωομολογιών πενταετούς διάρκειας και συνολικής ονομαστικής αξίας έως 300 εκατ. ευρώ. Τα νέα ομόλογα θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Οπως προκύπτει, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων του ομίλου, με τη διοίκηση να στοχεύει στη μείωση του μέσου επιτοκίου δανεισμού, εκμεταλλευόμενη τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, αλλά και την ανάκαμψη των αποτελεσμάτων της Τιτάν.

Υπενθυμίζεται ότι με την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου, τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου σημείωσαν αισθητή βελτίωση, καθώς καταγράφηκε αύξηση της κατανάλωσης στην ελληνική αγορά τσιμέντου, για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια, απόρροια αφενός μεν του ήπιου χειμώνα, αφετέρου δε της επανεκκίνησης των μεγάλων οδικών αξόνων. Ετσι, κατά το πρώτο τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατέγραψε άνοδο κατά 7% σε 251,8 εκατ., έναντι 235,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντίστοιχα, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 31% και ανήλθαν σε 30,5 εκατ. ευρώ. Σημαντική εξέλιξη ήταν και η μείωση των καθαρών ζημιών σε 11 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 27 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

 

Πηγή:kathimerini.gr

 

12

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text