Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Υψηλότερες ζημίες εμφάνισε η ΣΩΛ.ΚΟ. το α΄ εξάμηνο

Υψηλότερες ζημίες εμφάνισε η ΣΩΛ.ΚΟ. το α΄ εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Υψηλότερες ζημίες εμφάνισε η ΣΩΛ.ΚΟ. το α΄ εξάμηνο

Eνοποιημένες ζημίες μετά από φόρους ύψους 4,1 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Σωληνουργεία Κορίνθου το α΄ εξάμηνο του 2014 έναντι ζημιών 2,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Η εισηγμένη στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «το ασταθές διεθνές κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην παγκόσμια αγορά ενέργειας έχει συμβάλει καθοριστικά στην καθυστέρηση υλοποίησης μεγάλων αγωγών. Η χαμηλή αυτή ζήτηση προϊόντων που χρησιμοποιούνται στον ενεργειακό κλάδο, σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες χαμηλές τιμές των πρώτων υλών συνεχίζει και ασκεί πίεση στην κερδοφορία του ομίλου» καταλήγει η ανακοίνωση της θυγατρικής του ομίλου Βιοχάλκο.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 84,2 εκατ. ευρώ έναντι 87,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013, σημειώνοντας μείωση κατά 4,0%. Τα ενοποιημένα μεικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 9,1 εκατ. ευρώ έναντι 14,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, μειωμένα κατά 37,5%, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε κέρδη 0,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 4,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013. Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2014 σε ζημίες 4,0 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παρόλο που δεν υπήρξε αύξηση του όγκου των πωλήσεων, η ιδιομορφία του κύκλου χρήματος των προς εκτέλεση έργων του πρώτου εξαμήνου του 2014 οδήγησε στην αύξηση του καθαρού δανεισμού του Ομίλου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 30/06/2014 στα 50,7 εκατ. ευρώ έναντι 32,5 εκατ. ευρώ την 31/12/2013. Τα Ιδια Κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώθηκαν στις 30/06/2014 σε 151,5 εκατ. ευρώ.

Στόχος της διοίκησης για τους επόμενους μήνες είναι να διευρύνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων του και διαθέτοντας πλέον μια από τις πιο πλήρεις προϊοντικές γκάμες, σε συνδυασμό με την επέκταση των δραστηριοτήτων σε νέες αγορές. Ταυτόχρονα, η εισηγμένη διεκδικεί μεγάλα έργα της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων ενέργειας.

 

 Πηγή:kathimerini.gr

12

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text