Ανακάμπτει το Χ.Α.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με κέρδη ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, διακόπτοντας το διήμερο πτωτικό σερί που προκάλεσε η αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων πιστωτών της, καθώς έχουν αρχίσει να διαφαίνονται κάποιες κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε συμφωνία.

Στις 10:58, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,11% στις 856,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 19 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 2,83% στις 255,06 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 6,79% στις 754,79 μονάδες.

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει «επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης για τέσσερις έως έξι μήνες», ωστόσο οι όροι της αίτησης βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα θα κριθεί η στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την παροχή Emergency Liquidity Assistance στις ελληνικές τράπεζες, η οποία θα διαμορφωθεί από τις εξελίξεις που θα λάβουν χώρα στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης έως την έναρξη της συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου. Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην αποφυγή αρνητικής έκπληξης, αποκλείοντας κατ’ αρχάς τη διακοπή του ELA, ενώ το ζητούμενο είναι σε ποιο βαθμό ο Μάριο Ντράγκι θα πιέσει περαιτέρω προς την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, χρησιμοποιώντας το όπλο της ρευστότητας.

Πάντως, η νευρικότητα είναι και σήμερα παρούσα στις συναλλαγές. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι πέραν της υπεραπόδοσης του τραπεζικού κλάδου, τα πρόσημα στο υπόλοιπο ταμπλο είναι μοιρασμένα, με τη μεταβλητότητα να αλλάζει τις ισορροπίες συχνά.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες καταγράφουν σημαντικά κέρδη. Η Πειραιώς είναι στο +6,09% και στα 0,61 ευρώ, η Εθνική κερδίζει 5,93% στα 1,25 ευρώ, η Alpha Bank ενισχύεται κατά 3,95% στα 0,3420 ευρώ και η Eurobank βρίσκεται στο +4,76% και στα 0,1540 ευρώ.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι δεικτοβαρείς μετοχές του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ, οι οποίες καταγράφουν κέρδη 3,55% και 3,70% αντίστοιχα, η MIG είναι στο +3,66%, τα Ελληνικά Πετρέλαια στο +3,13% και η Μυτιληναίος στο +3,10%. Κέρδη 1,17% καταγράφει η ΔΕΗ, στο +1,98% βρίσκεται η Jumbo και στο +1,83% η Βιοχαλκο.

Στον αντίποδα, απώλειες 0,88% σημειώνει η ΕΕΕ, η Grivalia καταγράφει πτώση 1% και η Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 0,44%.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

15

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text