Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Σε κλοιό ρευστοποιήσεων και σήμερα το Χ.Α.

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων και σήμερα το Χ.Α.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με σημαντικές απώλειες κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να παρακολουθεί τις κυβερνητικές προσπάθειες για την κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας προς τους δανειστές με ιδιαίτερη ανησυχία.

Στις 11:09, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,66% στις 880,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 14 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 2,71% στις 260,40 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 4,02% στις 780,88 μονάδες.

Επί τρεις ημέρες το ΧΑ βρίσκεται ανάμεσα στις μακροοικονομικές εξελίξεις στην Οικονομία, την ανεπαρκή ρευστότητα στην αγορά, τις σχέσεις με τους εταίρους και τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές. Όπως αναφέρουν οι εγχώριοι αναλυτές, η μεταβλητότητα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και τα κέρδη θα πρέπει να κατοχυρώνονται αμέσως από τους βραχυπρόθεσμους.

Παράλληλα, οι επενδυτές γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση, εκτός από το άμεσο πρόβλημα της κάλυψης των υποχρεώσεων της, θα πρέπει να μετατρέψει σε πολιτικές τις δεσμεύσεις που έκανε στο τελευταίο Eurogroup, ενώ παράλληλα θα πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει μετά τον Ιούνιο, το οποίο θα της επιτρέψει να καλύψει τις αποπληρωμές του χρέους της κατά τη θερινή περίοδο, μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων.

Στο ταμπλο, βλέπουμε τη Eurobank να καταγράφει απώλειες 5,26% στα 0,1440 ευρώ, την MIG να βρίσκεται στο -6,60% και στα 0,1980 ευρώ, και τις ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ να καταγράφουν απώλειες άνω του 4%. Απώλειες 7,18% σημειώνει και ο ΟΛΠ, έχοντας όμως όγκο μόλις 720 τεμάχια.

Απώλειες που ξεπερνούν το 5% σημειώνει και η Alpha Bank, ΑΛΦΑ-6,80% στο -2,74% βρίσκεται η Εθνική και στο -3,85% ο ΟΤΕ. Πτωτικά κατά 2,08% και ο ΟΠΑΠ, ενώ η Folli Follie βρίσκεται στο -1,03%.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

15

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text