Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Νευρικό ξεκίνημα για το Χ.Α.

Νευρικό ξεκίνημα για το Χ.Α.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Έντονη νευρικότητα και συνεχείς εναλλαγές προσήμων καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς να διαθέτει την ορμή και την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεπεράσει την κρίσιμη ζώνη των 850 μονάδων, στην οποία εντοπίζονται σημαντικές στηρίξεις.

Στις 11:08, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,14% στις 850,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 6,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,20% στις 249,82 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,34% στις 673,65 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κρίντα της Attica Wealth Management, η χρηματιστηριακή αγορά ψάχνει να βρει ένα σημείο ισορροπίας. Το χαρακτηριστικό της περιόδου δεν είναι άλλο από την έντονη μεταβλητότητα.

Η περίοδος την ενισχύει, όπως την ενισχύουν και τα τόσα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε καθημερινή βάση, τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς. Αυτό που είναι σημαντικό να κατανοήσει ο επενδυτής τελικά είναι πως η αποκρυπτογράφηση αυτών των πληροφοριών δεν είναι πάντα η ευκολότερη διαδικασία. Ακόμα δυσκολότερο, μάλιστα, είναι να προσπαθήσει κανείς να εκτιμήσει τις δηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες και αντίστοιχα να τοποθετηθεί.

Στο ταμπλό, η Jumbo και η Πειραιώς ξεχωρίζουν θετικά, με κέρδη 2,44% και 1,68% αντίστοιχα, ενώ υποστηρικτικές είναι και οι παρουσίες της Εθνικής (+0,80%), της MIG (+1,14%) και της Alpha Bank (+0,88%), ωστόσο δεν λείπει η έντονη νευρικότητα και η εναλλαγή προσήμων και ποσοστών.

Στον αντίποδα, η Grivalia σημειώνει απώλειες 3,38% στα 8,30 ευρώ, ενώ νωρίτερα διακινήθηκε ένα πακέτο των 52 χιλ. τεμαχίων στην τιμή των 8,45 ευρώ. Η ΔΕΗ  δέχεται πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες 1,41%, η ΓΕΚ Τέρνα είναι στο -1,30% και η Ελλάκτωρ στο -1,20%. Απώλειες 0,81% για ΕΧΑΕ  και Μυτιληναίο, ενώ η Eurobank και η Αττικής προσπαθούν να ισορροπήσουν στα χθεσινά επίπεδα.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

15

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text