Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Υπο την πίεση του Eurogroup το ΧΑ

Υπο την πίεση του Eurogroup το ΧΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με ισχυρές απώλειες κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις διεργασίες εν όψει του σημερινού Eurogroup, καθώς οι εταίροι έχουν σκληρύνει σημαντικά τη στάση τους.

Στις 12:08, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,98% στις 824,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 13,7 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 3,32% στις 253,20 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 5,24% στις 652,41 μονάδες.

Όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup. Tην ίδια ώρα, πηγές του Μαξίμου αποκλείουν την περίπτωση δημοψηφίσματος με ερώτημα την παραμονή ή μη στο ευρώ, αφήνοντας όμως ανοιχτή την πιθανότητα το δημοψήφισμα να αφορά στα μέτρα που θα αναγκαστεί να λάβει η κυβέρνηση.

Οι Ευρωπαίοι περιμένουν από τον Γιάνη Βαρουφάκη να συγκεκριμενοποιήσει τις ελληνικές προτάσεις για επτά μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ξεμπλοκάρει έγκαιρα και η τελευταία δόση του προγράμματος, δεδομένων των τεράστιων χρηματοδοτικών κενών που αντιμετωπίζει η χώρα. Αλλά οι διασαφηνίσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα δεν φαίνεται να επαρκούν.

Στο ταμπλό τώρα, έντονες ρευστοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στις μετοχές του FTSE 25, με την Εθνική να χάνει 6,30% στα 1,18 ευρώ, να ακολουθεί η Πειραιώς στο -5,14% και στα 0,46 ευρώ και η Eurobank στο -4,84%.

Απώλειες που φτάνουν το 4% καταγράφουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, στο -3,98% βρίσκεται η Alpha Bank, στο -3,74% η ΔΕΗ και στο -3,57% η Μυτιληναίος. Πέριξ του -3% και οι μετοχές του ΟΤΕ και της Motor Oil.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

15

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text