Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Πτωτικά, χωρίς τζίρο, το Χ.Α.

Πτωτικά, χωρίς τζίρο, το Χ.Α.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζει πτωτικά το Χρηματιστήριο Αθηνών, τηρώντας ωστόσο μια ιδιότυπη στάση αναμονής εώς ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων Αθήνας και δανειστών στις Βρυξέλλες.

Στις 14:01, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1% στις 809,20 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 33 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 1,25% στις 238,17 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 2,17% στις 615,45 μονάδες.

Όπως αναφέρει ο  Δημήτρης Τζάνας της TecGroup, οι συμμετέχοντες στο Χ.Α. τηρούν εμφανή στάση αναμονής, καθώς η ρηχότητα και η έλλειψη αγοραστών που το χαρακτηρίζει θα απαιτούσε όγκους αρκετών συνεδριάσεων για να ολοκληρωθεί η ρευστοποίηση ενός αξιοπρεπώς μεγάλου αριθμού μετοχών στο ενδεχόμενο της περαιτέρω αποεπένδυσης και σε τιμές αισθητά χαμηλότερες από τις τρέχουσες. Αναβάλλουν, επομένως, την υλοποίηση τέτοιων σκέψεων και αποδέχονται "σιωπηρά" τον εγκλωβισμό τους στις Ελληνικές τοποθετήσεις, με την ελπίδα «κάτι να αλλάξει», επιτρέποντας έτσι τεχνικού χαρακτήρα αντιδράσεις.

Στο μεταξύ, στις 15:00 ώρα Ελλάδος ξεκινούν σε κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, οι εργασίες σε τεχνοκρατικό επίπεδο για την αξιολόγηση του πακέτου των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα της επόμενης βδομάδας. Οι συζητήσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή, ενώ θα επαναρχίσουν τη Δευτερα με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι την Πέμπτη.

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Eurobank και της ΓΕΚ Τέρνα  δέχονται ισχυρότατες πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες 4,35% και 3,90% αντίστοιχα, ενώ εκείνες της MIG, της Εθνικής και της Alpha Bank  βρίσκονται στο -2,5%. Απώλειες 2,25% και για την Aegean, η Τιτάν είναι στο -2% και οι μετοχές των ΕΕΕ και ΕΥΔΑΠ  είναι στο -1,8%.

Απώλειες έως 1% καταγράφουν οι Motor Oil, ΜΕΤΚΑ,  Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ  και ΟΤΕ, ενώ αντίθετα, η Jumbo, η Μυτιληναίος,  η Folli Follie και η ΔΕΗ  καταγράφουν κέρδη, παρέχοντας μερική στήριξη στον γενικό δείκτη.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

15

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text