Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Κάτω από τις 750 μονάδες το Χ.Α.

Κάτω από τις 750 μονάδες το Χ.Α.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ισχυρές πιέσεις δέχεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, με την Πειραιώς και την Eurobank να υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά, παρασύροντας την υπόλοιπη αγορά σε ρευστοποιήσεις.

Στις 14:09, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,68% στις 749,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 29 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 2,81% στις 220,64 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,36% στις 543,21 μονάδες.

Η αφαίρεση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank από τον πανευρωπαϊκό σύνθετο δείκτη Stoxx 600, στις 23 Μαρτίου, προκαλεί νέες αναταράξεις στις δύο μετοχές, οι οποίες βρίσκονται σε νέα ιστορικά χαμηλά. Μάλιστα, από τις 25 Φεβρουαρίου που ανακοινώθηκε η κίνηση αυτή, η Πειραιώς έχει χάσει πάνω από 52% της αξίας της, ενώ η Eurobank έχει χάσει πάνω από το 42% της αξίας της.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός σήμερα ότι από τα 81 εκατ. του όγκου συναλλαγών, τα 61 έχουν διακινηθεί από τις δύο μετοχές, αποκαλύπτοντας τις αναπροσαρμογές που κάνουν οι traders ενόψει της αλλαγής. Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank ΑΛΦΑ-3,33% παραμένουν στον δείκτη.

Στο επίκεντρο, λοιπόν, της πτώσης σήμερα βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, με την Πειραιώς στο -7,61% και την Eurobank στο -4,95%. Η Alpha Bank υποχωρεί κατά 3,33%, ενώ η Εθνική δείχνει να "συντηρείται" πέριξ των 1,04 ευρώ με απώλειες 1,9%, λαμβάνοντας φυσικά στήριξη από τις ενέργειες που γίνονται για την πώληση ποσοστού στη Finansbank, η οποία θα της δώσει ανάσα ρευστότητας.

Ιδιαίτερα αρνητική είναι και η εικόνα της Ελλάκτωρ και της Τέρνα Ενεργειακή, οι οποίες σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 5%, ενώ άνω του 4,8% είναι οι απώλειες σε ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίο.

Ισχυρές ρευστοποιήσεις και στο υπόλοιπο ταμπλό του FTSE 25, με μόνη την ΕΕΕ να συγκρατεί την πτώση στο 0,38%, ενώ η Τιτάν έχει θετικό πρόσημο, αν και αυτό περιορίζεται στο +0,09%.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

15

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text