Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Σε κλοιό πιέσεων και πάλι το Χ.Α.

Σε κλοιό πιέσεων και πάλι το Χ.Α.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε πτωτική τροχιά επέστρεψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την κλιμάκωση των πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση από τους Ευρωπαίους πιστωτές, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης.

Στις 11:10, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,67% στις 756,95 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 13 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 1,72% στις 223,55 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 4,75% στις 556,40 μονάδες.

Όπως αναφέρει το www.naftemporiki.gr, υπήρξε αιφνίδια επιδείνωση στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας με την αναφορά του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ πως υπάρχουν ήδη έτοιμα σενάρια σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούλιο, όπως ο περιορισμός των τραπεζικών εκροών για ένα διάστημα στην Κύπρο.

Τέτοιου είδους δηλώσεις, καθώς και οι πληροφορίες του πρακτορείου Reuters ότι χθες το απόγευμα η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων κατά την τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, κλιμακώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν τα περιθώρια ρευστότητας στενεύουν όλο και περισσότερο, καθώς μέχρι την Παρασκευή πρέπει να αποπληρωθούν 1,6 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια που λήγουν και 336 εκατ. ευρώ της τελευταίας δόσης του ΔΝΤ για τον Μάρτιο, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να πληρωθεί επιπλέον 1 δισ. σε τόκους και άλλες υποχρεώσεις.

Στο ταμπλό σήμερα η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καταγράφοντας απώλειες 7,76% στα 1,07 ευρώ. Απώλειες που ξεπερνούν το 4,6% σημειώνουν η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ-6,77% και η Alpha Bank, ΑΛΦΑ-5,59% ενώ στο -2,7% βρίσκονται Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα.

Απώλειες άνω του 2% σημειώνουν η Τέρνα Ενεργειακή, η Eurobank και η Jumbo, άνω του -1,5% βρίσκονται ο ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ-1,53% η Τιτάν, η Aegean και η ΔΕΗ, ΔΕΗ-5,07% ενώ ο ΟΛΠ ΟΛΠ-0,43% και η ΕΕΕ ακολουθούν αντίθετη πορεία, καταγράφοντας κέρδη 1,88% και 1,59% αντίστοιχα.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

14

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text