Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Ανοδικά ξεκίνησε το Χ.Α.

Ανοδικά ξεκίνησε το Χ.Α.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ήπια ανοδικά ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές αφενός να τηρούν στάση αναμονής για τις εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο και αφετέρου να προχωρούν σε αναδιαρθώσεις χαρτοφυλακίων με βάση τα αποτελέσματα του 2014 τα οποία ανακοινώνονται.

Στις 11:01, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,97% στις 773,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 13 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,86% στις 232,11 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,95% στις 636,07 μονάδες.

Η αγορά δείχνει ότι θέλει να δει το κυβερνητικό έργο να μπαίνει σε μια τροχιά. Μέχρι τώρα τηρεί επιφυλακτική στάση μέχρι να δει τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς. Αυτό λογικά θα φανεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, ίσως και νωρίτερα.

Στα θετικά της αγοράς, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι ότι ο Γενικός Δείκτης συντηρείται στα επίπεδα ανάμεσα στις 700 και τις 950 μονάδες χωρίς να μπορέσει να έχει πάρει μία μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα, ή ακόμη και να χάσει κρίσιμες στηρίξεις. Μέχρι να υπάρξει πρόοδος, στην καλύτερη περίπτωση, η αγορά θα τηρήσει στάση αναμονής.

Επίσης, κρίσιμα στηρίγματα παρέχει η διάθεση που δείχνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επαναφέρει την κατ' εξαίρεση αποδοχή ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικες τράπεζες, όταν συγκεντρωθουν οι προϋποθέσεις για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του πρόγραμματος.

Στο ταμπλό, η Eurobank συνεχίζει και σήμερα να κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς καταγράφει κέρδη 4,17% με τον όγκο ήδη να φτάνει τα 30 εκατ. τεμάχια, ενώ και η ΔΕΗ  βρίσκεται στο +4,15% στα 5,52 ευρώ. Κέρδη 3,05% για την ΓΕΚ Τέρνα  και 2,46% για την ΕΧΑΕ.

Την άνοδο, ωστόσο, συγκρατούν οι απώλειες του 0,26% της Πειραιώς και του 0,29% της Alpha Bank,  ενώ η Εθνική κινείται σταθεροποιητικά στα 1,26 ευρώ, μετά τα αποτελέσματα του 2014 που ανακοίνωσε χτες, μετά τη λήξη της συνεδρίασης3.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

15

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text