Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Μεγάλη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ IBM και Apple

Μεγάλη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ IBM και Apple

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μεγάλη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ IBM και Apple

Στόχος η παροχή ιατρικών πληροφοριών σε γιατρούς και ασφαλιστές μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών

Σε συμφωνία με την Apple και τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ιατρικών συσκευών στον κόσμο κατέληξε η IBM, με στόχο την παροχή ιατρικών πληροφοριών των χρηστών σε γιατρούς και ασφαλιστές μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών.

Η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης και θα επιτρέψει στους χρήστες να παρακολουθούν το ρυθμό της καρδιάς, τις θερμίδες που καταναλώνουν, τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα τους και άλλα, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στη δημιουργία εξατομικευμένων θεραπειών για τους ασθενείς. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας HealthKit της Apple οι πληροφορίες αυτές θα αποθηκεύονται μέσω μιας εφαρμογής της IBM, όπου θα είναι προσβάσιμες από τους γιατρούς και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η επίτευξη της εν λόγω συμφωνίας είναι το τελευταίο παράδειγμα στην ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων και δεσμών μεταξύ των τομέων της υγείας και της τεχνολογίας και οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο κλάδος έχει πολύ δρόμο να διανύσει αλλά και λαμπρό μέλλον να τον περιμένει. Ήδη βρίσκεται σε ακμή η διαδικασία συλλογής προσωπικών ιατρικών δεδομένων μέσω των smartphones ή άλλων τεχνολογικών αξεσουάρ, όπως το Apple Watch ή το Fitbit.

Πηγή: tovima.gr
17

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text