Αρχική | Ειδήσεις | Σκέψεις | Η ιστορία της ανθρωπότητας, είναι η ιστορία των μεταναστεύσεων των λαών.

Η ιστορία της ανθρωπότητας, είναι η ιστορία των μεταναστεύσεων των λαών.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η ιστορία της ανθρωπότητας, είναι η ιστορία των μεταναστεύσεων των λαών.

Η ιστορία της ανθρωπότητας, είναι η ιστορία των μεταναστεύσεων των λαών. Οι λαοί πάντα μετανάστευαν, είτε για να κατακτήσουν νέους τόπους, είτε επειδή κατακτήθηκαν οι δικοί τους τόποι. Και πάντα θα μεταναστεύουν. Επειδή στον κόσμο πάντα θα υπάρχει τεράστια ανισότητα και πείνα, ή απλά πάντα θα υπάρχουν επιθετικοί λαοί που σε ορισμένες ιστορικές φάσεις και κάτω από συγκεκριμένες συγκυρίες βρίσκουν τον ιμπεριαλιστή ηγέτη τους.
Η Ευρώπη που γερνάει, η Ευρώπη που εξακολουθεί να έχει δυσανάλογα μεγάλο -σε σχέση με τον πληθυσμό της- μερίδιο του παγκόσμιου πλούτου, θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη απέναντι στα κύματα μεταναστών που θα έρθουν, σαν πλημμύρα, από την Αφρική στις επόμενες δεκαετίες. Η Αφρική, με πληθυσμό μόλις 220 εκατομμύρια το 1950, φθάνει σήμερα στα 1,2 δισεκατομμύρια κατοίκους. Θα ξεπεράσει τα 2,5 δισεκατομμύρια έως το 2050 και τα 5,0 δισεκατομμύρια το 2100.
Ποιος θα μπορέσει να εμποδίσει αυτές τις ορδές να έρθουν και να καταλάβουν την Ευρώπη;
Οι πάντα προνοητικές κεντρικές και βόρειες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Φεβρουάριο του 2003, βρήκαν κάποιους ανόητους νοτιοευρωπαίους πολιτικούς -που δε μπορούσαν να δουν μπροστά τους- και έφτιαξαν τη συμφωνία “Δουβλίνο ΙΙ” κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, η οποία τους προστατεύει προκλητικά και ρίχνει και αυτό το βάρος στον ευρωπαϊκό νότο. Μπορούμε να συνεχίσουμε να το δεχόμαστε αυτό; Για εμάς στο νότο, που ήδη αντιμετωπίζουμε τα πρώτα κύματα απελπισμένων που ψάχνουν για μία καλύτερη μοίρα, η καταστροφή έχει ήδη φθάσει στην αυλή μας.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text