Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από 6ήμερη ισχυρή βύθιση -10% ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα να αντιδράσει ανοδικά και ταυτόχρονα να βαστήξει τις 700 μονάδες

Μετά από 6ήμερη ισχυρή βύθιση -10% ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα να αντιδράσει ανοδικά και ταυτόχρονα να βαστήξει τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενθουσιάζει ιδιαίτερα η σημερινή (Τετ, 22/4) ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς το μέγεθος ανόδου του ΓΔ +1,40% (στις 714 μονάδες στις 3.45 μμ) είναι πολύ μικρό σε σχέση με το μέγεθος της προηγηθείσας 6ήμερης βύθισης από τις 777 μονάδες στις 704 (-10%). Επίσης, οι τζίροι δεν είναι ικανοποιητικοί (95 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο έναντι 106 των χθεσινών καθοδικών τζίρων). Το μόνο θετικό στοιχείο της σημερινής συνεδρίασης είναι το ξεπέρασμα μιας έντονης -1,80% ενδοημερήσιας βύθισης του ΓΔ που είχε φτάσει σε επίπεδα 10 μονάδων κάτω από το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων και στην συνέχεια επαναφορά του ΓΔ στα τρέχοντα επίπεδα των 714 μονάδων έχοντας πραγματοποιήσει αξιόλογη ενδοημερήσια ανοδική διαδρομή 28 μονάδων ή +4%.

Για να ανακτήσουμε τα έστω και ουδέτερα συναισθήματά μας έναντι της ελληνικής αγοράς θα θέλαμε καταρχήν από τον ΓΔ να ανακτήσει τις μισές αναφερθείσες 6ήμερες ζημιές κλείνοντας πάνω από τις 736 μονάδες (+4,50% από το χθεσινό κλείσιμο) ενώ θα προχωρήσουμε σε προεξοφλητικές αγορές αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά το υψηλό 15 ημερών των 777 μονάδων.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 50% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ούτε πωλήσεις αφού η συνεδρίαση είναι θετική, ούτε αγορές αφού κανένα μεσοπρόθεσμο τασικό σύστημα δεν δίνει σήματα αγορών αλλά ούτε και κάποιο αντιτασικό σύστημα δίνει ομοίως αγορές αφού ο ΓΔ δεν είναι υπερπωλημένος.


Μετοχές

Τα 2/3 των μετοχών αυτή τη στιγμή κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά επιβεβαιώνοντας το ποσοστό ανόδου +1,30% του ΓΔ ενώ 5 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΜΙΓ, ΑΛΦΑ και ΕΤΕ, σημειώνουν limit up, από +8% η ΕΤΕ έως +18% η ΠΕΙΡ.

Οι τράπεζες είναι αυτές που σηκώνουν σήμερα την αγορά με τον ΔΤΡ να κερδίζει αυτή τη στιγμή +9%. Δεν υπάρχει κάποια θετική είδηση στις κινδυνεύουσες από χρεοκοπία ή μάλλον κρατικοποίηση (μέσω ΑΜΚ όπου μόνον το κράτος θα συμμετάσχει και πάλι με δανεικά από Ευρώπη) τράπεζες, η σημερινή άνοδος είναι πιθανόν ανοδική αντίδραση απέναντι στην καταβύθιση των τελευταίων ημερών (-20% ο ΔΤΡ στο εξαήμερο).

Μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σημειώνουν μερικές  μη-τραπεζικές μετοχές, όπως οι ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΑΒΑΞ, ΥΓΕΙΑ, ΑΡΑΙΓ και ΒΙΟ, επίσης αντιδρώσες στις μεγάλες βυθίσεις που υπέστησαν μετά το Πάσχα.

Οι χαμένοι στη μέχρις στιγμής σημερινή συνεδρίαση είναι καταρχήν ο ΟΠΑΠ -6% που κόβει σήμερα μέρισμα, ο ΟΛΠ -3% και οι κατασκευαστικές ΕΛΛ και ΓΕΚ (περίπου -3%) που καταπίπτουν σε νέα χαμηλά έτους.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ για να δούμε μήπως θα έχει μπορέσει ο ΓΔ να κλείσει πάνω από +4,50% ώστε να ανακτήσει τις μισές 6ήμερες ζημιές (50% retracement το οποίο θα είναι λιγάκι δύσκολο).  

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text