Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει για δεύτερη μέρα την ανοδική του αντίδραση από τα χαμηλά 2,5 ετών των 700 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει για δεύτερη μέρα την ανοδική του αντίδραση από τα χαμηλά 2,5 ετών των 700 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενθουσιάζει αλλά ούτε μας απογοητεύει η σημερινή (Πέμπτη, 23/4) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ από την μια μεριά δεν κάνει κάτι το εξαιρετικό με την μέτρια μέχρις στιγμής (3.55 μμ) άνοδο +1,10% με μέτριους τζίρους 90 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο αφού δεν ανακτά ούτε το μισό της 6ήμερης μετά το Πάσχα βύθισης -10% (έχει ανακτήσει το 1/3) αλλά και από την άλλη μεριά δεν μας ενοχλεί  καθόλου η θετική μετακύλιση της χθεσινής αναστροφής στην σημερινή συνεδρίαση αποφεύγοντας έτσι να εμφανισθεί throw back προς νέα χαμηλά έτους και ενίσχυση της εδραιωμένης ανοδικής τάσης .

Θα μείνουμε ευχαριστημένοι από την σημερινή συνεδρίαση αν καταφέρει ο ΓΔ και κλείσει πάνω από τις 740 μονάδες (+3% από το χθεσινό κλείσιμο) ανακτώντας το μισό της αναφερθείσας 6ήμερης βύθισης λαμβάνοντας έτσι το δικαίωμα (βάσει της θεωρίας των retracements) να ανακτήσει στη συνέχεια και ολόκληρη την βύθιση.

Ώστε, όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 740 μονάδων, εμείς θα είμαστε επιφυλακτικοί για την παρούσα ανοδική αντίδραση.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 50% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.


Μετοχές

Από άποψης πλάτους αγοράς η σημερινή συνεδρίαση είναι καθαρά ανοδική αφού τα 4/5 των μετοχών κινούνται θετικά και το 1/5 αρνητικά ενώ 12 μετοχές σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +10% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Οι τράπεζες μετά την χθεσινή εκπληκτική αναστροφή (+13% στον ΔΤΡ) σήμερα τείνουν να σταθεροποιηθούν και να χωνέψουν την χθεσινή άνοδο αφού ξεπέρασαν μια μεγάλη σημερινή ενδοημερήσια διόρθωση (-4,50% στο ΔΤΡ) και τώρα βρίσκονται στο +0,50% του ΔΤΡ.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι αρκετές μετοχές άξιες για αυτόν τον τίτλο όπως οι ΜΠΕΛΑ, ΦΦ, ΕΧΑΕ και  ΦΡΛΚ που προσπαθούν να εμφανίσουν ημέρα κλειδί πυθμένα (μεγάλη άνοδο άνω του +2% από το χθεσινό χαμηλό κλείσιμο έτους με όγκους μεγαλύτερους των χθεσινών). Αλλά  από τεχνικής άποψης πολύ πιο ελκυστικός, είναι ο ΣΑΡ που διασπά ανοδικά τον μεσομακροχρόνιο στροφέα των 7,80 ευρώ με τεράστιους τζίρους 170 χιλ τεμαχίων. Αν ήμασταν υποχρεωμένοι σήμερα να κάναμε αγορές θα παίρναμε ΣΑΡ αλλά λίγα τεμάχια, λιγότερα των 1000, καθώς η μετοχή έχει μικρή εμπορευσιμότητα.

Δεύτερη αγοραστική επιλογή μας θα ήταν ο ΟΛΘ που συνεχίζει το ράλι του από τα πρόσφατα χαμηλά των 16,30 ευρώ (τρέχουσα τιμή 19 ευρώ με σημερινή άνοδο +9%). Εντυπωσιακό θα είναι το μέρισμα της εταιρίας, σχεδόν 2 ευρώ ή 10% επί της τιμής της μετοχής που θα αποκοπεί και θα δοθεί στις αρχές Μαίου.  

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει κλείσει πάνω από το άνοιγμά του των 723 μονάδων (+0,90%) ώστε να μην εμφανίσει σήμερα μαύρο καντήλι.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text