Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να ανακτήσει τις 750 μονάδες μέσω εξουδετέρωσης ισχυρής «πωλητικής αντεπίθεσης»

Ο ΓΔ προσπαθεί να ανακτήσει τις 750 μονάδες μέσω εξουδετέρωσης ισχυρής «πωλητικής αντεπίθεσης»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σφοδρές αμφίρροπες μάχες μεταξύ αισιοδόξων και απαισιοδόξων λαμβάνει χώρα σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να ανοίγει το πρωί στις 10.35 πμ δυνατά στις 753 μονάδες  με μεγάλο ανοδικό χάσμα +2,30%, πολύ γρήγορα να εκτινάσσεται έως τις 770 μονάδες (+4,40% από το χθεσινό κλείσιμο) και να ακολουθεί στη συνέχεια μαζική πωλητική αντεπίθεση που γέμισε καθοδικά ταχέως το πρωινό ανοδικό χάσμα και τελικά αυτή τη στιγμή, 3.55 μμ, να βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο, στις 750 μονάδες (+1,85% από το χθεσινό κλείσιμο) με τρέχουσα νίκη των πωλητών αφού το μέχρι τούδε ημερήσιο καντήλι του ΓΔ είναι μαύρο, μεγέθους περίπου -0,50%.

Η έκβαση της σημερινής μάχης είναι αβέβαιη. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη αλλά μπορούμε να κάνουμε αξιολόγηση μετά το κλείσιμο : εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 746 μονάδων (+1,30% από το χθεσινό κλείσιμο) ώστε το ημερήσιο καντήλι να καταλήξει σε μαύρο μεγαλύτερο του 1%, τότε θα έχουμε νίκη των πωλητών με μεγάλες πιθανότητες οπισθοδρόμησης της αγοράς κατά την ερχόμενη εβδομάδα προς το πρόσφατο χαμηλό έτους των 700 μονάδων.  Αντίθετα, εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το άνοιγμά του των 753 μονάδων (+2,30% από το χθεσινό κλείσιμο), τότε θα έχουμε νίκη των αγοραστών με μεγάλες πιθανότητες συνέχισης της ανόδου προς την αντίσταση των 777 μονάδων ή και το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 797 μονάδων που την επόμενη Τρίτη θα πέσει στις 777.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 50% με μετοχές και 50% μετρητά ΤΧ, δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα έκανε αγορές μόνον αν ο ΓΔ διασπούσε ανοδικά τον προεξοφλητικό στροφέα κλείνοντας εγγύτερα του -3% από τον στροφέα δηλαδή κλείνοντας πάνω από τις 773 μονάδες (+5% από το χθεσινό κλείσιμο).

 

 

Μετοχές

Η εικόνα του πλάτους της αγοράς αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, είναι μπερδεμένη με τα 4/5 των μετοχών να κινούνται ανοδικά σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο αλλά οι μισές εξ αυτών να διαγράφουν μαύρα καντήλι (με τρέχουσα τιμή μικρότερη της τιμής ανοίγματος των 10.35 πμ).

Οδηγός της σημερινής ανόδου είναι ο τραπεζικός κλάδος με τον ΔΤΡ να κερδίζει +4,50% αλλά με μικρό μαύρο καντήλι αφού το άνοιγμά του έγινε στο +6%.

Οι νικήτριες μετοχές της ημέρας με μεγάλες ανόδους άνω του +3% και με μεγάλους όγκους είναι οι, ΠΕΙΡ, ΦΦ, ΦΡΛΚ, ΦΡΙΓΟ, ΟΛΠ, ΛΑΜΔΑ, ΕΥΡΩΒ, ΓΕΚΤ και ΕΧΑΕ.

Επίσης μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΑΛΦΑ, ΕΥΑΠΣ και ΕΤΕ οι οποίες καταγράφουν αυτή τη στιγμή μέτριες ανόδους με μαύρα κηροπήγια και που θα χαρακτηρισθούν σαν διανεμηθείσες ή συσσωρευθείσες στο κλείσιμο.

Νέα υψηλά εποχής σημειώνει ό δευτερευούσης σημασίας ΣΑΡ και νέα χαμηλά εποχής η πολύ πιο σημαντική μετοχή ΜΕΤΚΑ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει κατορθώσει να κλείσει καλύτερα από +2,30% ώστε να καταχωρήσουμε την σημερινή συνεδρίαση σαν θετική.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text