Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνέχισε και σήμερα (Παρασκευή, 24/4/2015) την δυναμική ανοδική του αντίδραση από το χαμηλό έτους των 700 μονάδων προς το σημερινό κλείσιμο των 761

Ο ΓΔ συνέχισε και σήμερα (Παρασκευή, 24/4/2015) την δυναμική ανοδική του αντίδραση από το χαμηλό έτους των 700 μονάδων προς το σημερινό κλείσιμο των 761

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αίσιο τέλος είχε η σημερινή αμφίρροπη σφοδρή σύγκρουση αγοραστών / πωλητών με τον ΓΔ να κλείνει στις 761 μονάδες (+3,39%) με ικανοποιητικούς τζίρους 105 εκατ ανακτώντας το 60% της αμέσως μετά το Πάσχα ισχυρής -10% βύθισης εξασφαλίζοντας έτσι, βάσει της θεωρίας των ποσοστιαίων retracements,  την ορμή για να ανακτήσει ολόκληρη την βύθιση και να επανέλθει στην οριζόντια ζώνη αναμονής των 764-777 μονάδων των αρχών Απριλίου.

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν αρκετά επεισοδιακή, ο ΓΔ άνοιξε το πρωί στις 753 μονάδες (με χάσμα +2,30%), εκτινάχθηκε στην συνέχεια στις 770 μονάδες (+4,40% από το χθεσινό κλείσιμο), ύστερα ξέσπασε «πωλητική αντεπίθεση» που τον έφερε στις 740 (+0,50%) και τελικά έκλεισε στις 761 μονάδες (+3,39%) με άσπρο κηροπήγιο μεγέθους 1,10% που σημαίνει ότι διαθέτει δυναμική για περαιτέρω άνοδο.

Αιτία της σημερινής ανόδου είναι, ποια άλλη; η διαφαινόμενη συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης – ΕΕ για νέα πακέτα χρηματοδότησης συνοδευόμενα από νέα «μνημόνια» (υποχρεώσεις δανειολήπτη).

Δεν διαφεύγει της προσοχής μας η θέση του κύριου σηματοδότη για τις αγορές μας, του Υψηλού Κλεισίματος των 20 ημερών το οποίο την επόμενη Τρίτη θα κυλίσει στις 777 μονάδες.


Στρατηγική για την Δευτέρα, 27/4/2015

Εάν  ο ΓΔ κλείσει πάνω από +1,50%, στις 772 μονάδες, ώστε να διασπάσει ανοδικά τον «προεξοφλητικό στροφέα» (επίπεδο -3% από το κυλιόμενο Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών το οποίο  την Δευτέρα θα βρίσκεται ακόμα στις 797 μονάδες), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 48% σε 75%.


Μετοχές

Ανοδικό ήταν σήμερα το πλάτος της αγοράς καθώς τα 5/6 των μετοχών έκλεισαν θετικά και το 1/6 αρνητικά ενώ οι μισές από τις ανοδικές μετοχές έκλεισαν άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να έκλεισε χειρότερα του -3%.

Πολλές ήσαν οι νικήτριες μετοχές που σημείωσαν ανόδους άνω του +5% με αυξημένους όγκους όπως οι, ΠΕΙΡ, ΜΠΕΛΑ, ΦΡΛΚ, ΟΛΠ, ΑΛΦΑ, ΠΛΑΙΣ, ΤΙΤΚ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΒΑΞ, ΓΕΚΤ, ΦΦ και ΕΛΠΕ ενώ μικρότερες ανόδους από +3% έως +5% αλλά με μεγάλους όγκους σημείωσαν οι, ΛΑΜΔΑ, ΕΧΑΕ και ΦΡΙΓΟ.

Χαμένη της σημερινής συνεδρίασης ήταν μόνον μια μετοχή, η ΜΕΤΚΑ που έκλεισε σχεδόν σε νέα χαμηλά έτους με μεγάλους όγκους. Αντίθετα, σε νέα υψηλά έτους έκλεισε οριακά ο ΣΑΡ.

Μετοχές που δείχνουν βραχυχρόνια δύναμη έχοντας μέσα σε 3 μέρες ανακτήσει όλες τις ζημιές της προηγηθείσας 6ήμερης βύθισης. Είναι οι ΕΥΡΩΒ, ΕΛΠΕ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και ΣΑΡ. Εάν δοθεί σήμα αγορών από τον ΓΔ την Δευτέρα-Τρίτη, εμείς θα προσέξουμε για αγορές τις, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και ΣΑΡ.

Μετοχές που δείχνουν βραχυχρόνια αδυναμία απέχοντας πολύ κάτω από το προ της βύθισης επίπεδο. Διακρίνουμε τις, ΦΡΛΚ (-16% από το υψηλό Μεγάλης Εβδομάδας), ΣΙΔΕ -16%, ΕΛΛΑΚΤ -15%, ΓΕΚΤ -15%, ΛΑΜΔΑ -14%, ΦΦ -14%, ΟΠΑΠ -13%, ΠΕΙΡ -13%, ΔΕΗ -12%. Εξ αυτών εμείς θα προσέξουμε αγοραστικά τις ΦΦ  και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Απόψε δεν θα αναρτηθεί σχόλιο εβδομαδιαίας αποτίμησης του ΤΧ το οποίο αναβάλλεται για τέλος του μηνός, την Πέμπτη, 30/4/2015. Θα επανέλθουμε την Δευτέρα με το ενδοσυνεδριακό σχόλιο των 4.00 μμ.



 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text