Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Μείωση 10% έως 15% προανήγγειλε η Ryanair

Μείωση 10% έως 15% προανήγγειλε η Ryanair

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μείωση 10% έως 15% προανήγγειλε η Ryanair

Μείωση των τιμών των εισιτηρίων της κατά 10% έως 15% εντός των προσεχών δύο ετών προανήγγειλε η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, χάρη κυρίως στην πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης σε επιβατική κίνηση εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης Μάικλ Ο'Λίρι σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Journal du Dimanche» σημειώνει ότι «το 2016 η μέση τιμή του εισιτηρίου της Ryanair πρέπει να έχει πέσει στα 40 ευρώ από τα 46 ευρώ που είναι εφέτος».

Ο Ο'Λίρι διευκρίνισε ότι η προβλεπόμενη μείωση των ναύλων οφείλεται στην πρόσφατη πτώση των τιμών των καυσίμων αλλά και στην αύξηση της επιβατικής κίνησης της ιρλανδικής εταιρείας, που της επιτρέπει να μειώνει τα κόστη της.

Το δωδεκάμηνο που έληξε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου η Ryanair πέτυχε αύξηση της επιβατικής της κίνησης κατά 11%, καθώς μετέφερε περί που 90,5 εκατ. επιβάτες. Η εταιρεία έχει ως στόχο να μεταφέρει πάνω από 100 εκατ. επιβάτες την χρονιά που διανύουμε και να φθάσει στον αριθμό των 160 εκατ. επιβατών το 2024.

Ανεπηρέαστη η ασφάλεια

Ο Μάικλ Ο'Λίρι είπε ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει την πολιτική των χαμηλών ναύλων. Αίσθηση προκάλεσε, όμως, η διευκρίνισή του ότι η πολιτική αυτή δεν θα συνεχιστεί εις βάρος της ασφάλειας των πτήσεων. «Ήμασταν ανέκαθεν άμεμπτοι σ' αυτό το θέμα. Και ο πρώτος λόγος γι' αυτό είναι που τα αεροσκάφη μας είναι καινούργια», είπε ο μάνατζερ της Ryanair - ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου της εταιρείας είναι 5 έτη.

Ο Ο'Λίρι είπε, τέλος, ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να «πετά» με Boeing. «Θα ήθελα να αγοράσω και Airbus, αλλά στις επαφές που είχα κατά καιρούς με την εταιρεία δεν καταφέραμε ποτέ να συμφωνήσουμε στις τιμές», είπε χαρακτηριστικά.

Ως γνωστόν, τα αεροσκάφη της Airbus είναι φθηνότερα μεν από εκείνα της Boeing στην αγορά, αλλά έχουν πολύ ακριβότερη συντήρηση.

Πηγή: tovima.gr
17
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text