Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να ανακαταλάβει τις 800 μονάδες που έχασε χθες

Ο ΓΔ προσπαθεί να ανακαταλάβει τις 800 μονάδες που έχασε χθες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή (Πέμπτη, 30/4) συνεδρίαση καθόσον, παρά τα χθεσινά άσχημα νέα της υποβάθμισης της Ελλάδας από την αξιολογήτρια Moodies από caa1 σε caa2 με αρνητικές προοπτικές, εν τούτοις το Χρηματιστήριο Αθηνών αντιστέκεται με απόλυτη επιτυχία με τον ΓΔ να κρατά τις 800 μονάδες (-2 μονάδες αυτή τη στιγμή, 3.45 μμ) καθώς να κρατά και τα τεράστια κέρδη +14% του πρόσφατου ράλι από τις 700 στις 800 μονάδες.

Εάν ο ΓΔ καταφέρει και ανακτήσει στο κλείσιμο τις 800 μονάδες με άνοδο 2 μονάδων η +030%), τότε θα μιλάμε για επιτυχία ενώ αν κλείσει με πτώση έως -1,50%, τότε θα μιλάμε απλά για ικανοποιητική συνεδρίαση και μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τις 772 μονάδες όπου διέρχεται στο stop loss μας του ΕΚΜΟ30, μόνον τότε θα μιλάμε για ήττα.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 770 μονάδων (θα είναι δύσκολο γιατί απαιτείται ημερήσια πτώση -3,20%), το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 78% σε 60%. Αντίθετα, εάν ο ΓΔ κλείσει θετικά, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση κατά 5% ενώ αν κλείσει πάνω από το προχθεσινό υψηλό  (αγκίστρι) θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση κατά επιπλέον 5%.


Μετοχές

Παρά το οριακό αρνητικό πρόσημο (λόγω πτώσης των δεικτοβαρών ΕΕΕ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΤΙΤΚ) του ΓΔ το πλάτος της αγοράς είναι ανοδικό καθώς το 60% των μετοχών φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο και το 40% αρνητικό ενώ 10 μετοχές, οι ΣΙΔΕ, ΣΑΚΟΡ, ΣΩΛΚ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΝΕΜ, ΙΝΛΟΤ, ΦΡΛΚ, ΛΑΜΔΑ, ΙΝΤΚΑ και ΓΕΚΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους έναντι μιάς μετοχής, της ΒΙΟ, που σημειώνει μεγάλη πτώση πολύ χειρότερη του -3%.

Το συμβάν της ημέρας : πρόκειται για την δημόσια πρόταση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ να συλλέξει όλες τις μετοχές ΣΙΔΕ με σχέση ανταλλαγής 2,28 μετοχές ΣΙΔΕ προς 1 ΒΙΟ με σκοπό να διασώσει (bail in) την παραπαίουσα κατά τα τελευταία χρόνια ΣΙΔΕΝΟΡ. Σαν αποτέλεσμα της ανακοίνωσης είναι το σημερινό limit up κλειδωμένο στο +30% της ΣΙΔΕ και limit down -11% της ΒΙΟ. Αν υποθέσουμε ότι θα ακολουθήσουν άλλα δύο -11% της ΒΙΟ και φτάσει αυτή η μετοχή από τα χθεσινά 3 ευρώ στα 2,28, τότε η ΣΙΔΕ θα πρέπει να τιναχθεί από τα χθεσινά 0,54 στο 1 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,70). Το σημερινό limit up της ΣΙΔΕ παρασύρει και τις υπόλοιπες ΕΛΒΑ, ΣΩΛΚ και ΧΑΚΟΡ του ομίλου Στασινοπούλου σε ανόδους περίπου +10% αλλά με μικρό σχετικά τζίρο, 100 χιλ ευρώ περίπου η καθεμία, που σημαίνει ότι λίγοι είναι οι κερδοσκόποι που ποντάρουν ότι το ίδιο όπως στην ΣΙΔΕ θα συμβεί και στις υπόλοιπες εισηγμένες του ομίλου.

ΙΝΛΟΤ : τραβά την προσοχή μας με το τρέχον +3,20% με 700 χιλ τεμάχια εγειρόμενη από 30ήμερη οριζόντια ανάπαυλα, γεγονός που ισοδυναμεί με  μερικό σήμα αγορών.

Πολύ καλά πηγαίνουν επίσης τα λιμάνια ΟΛΠ και ΟΛΘ λόγω της υπόθεσης ότι μπορεί να βρεθούν στην λίστα αποκρατικοποιήσεων που θα αναγκασθεί να εκδώσει η κυβέρνηση.

Το μυστήριο με την ΦΡΙΓΟ συνεχίζεται με νέα σημερινή πτώση -1,50% με πολύ μεγάλους όγκους 220 χιλ τεμαχίων στα χαμηλά τετραμήνου της μετοχής του 1,50 ευρώ.

Το αντίθετο κάνει ο ΣΑΡ που μετακινεί 350 χιλ τεμάχια στα υψηλά έτους αλλά όχι μακριά από τον πρόσφατα διασπασθέντα στροφέα.

Ποια μετοχή θα αγοράσει το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει θετικά. Πιθανόν την ΙΝΛΟΤ με δεύτερη επιλογή τον ΣΑΡ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text