Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να σταθεροποιήσει την θέση του στην περιοχή των 850 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να σταθεροποιήσει την θέση του στην περιοχή των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την μέχρι τούδε σημερινή (Τετ, 20/5, ώρα 3.55 μμ) συνεδρίαση καθόσον  ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,10% παγιώνει τα μεγάλα +4,50% διήμερα κέρδη του αλλά και τα τεράστια +20% 20ήμερα κέρδη του προσπαθώντας να φτιάξει μια βάση στη περιοχή των 850 μονάδων που θα χρησιμεύσει σαν εφαλτήριο για το ενδεχόμενο επόμενο άλμα.


Το μέχρι τούδε σημερινό ημερήσιο καντήλι του ΓΔ είναι μικρό άσπρο μεγέθους 0,80% (αφού το άνοιγμα των 10.35 πμ έγινε στις 838 μονάδες και το τρέχον βρίσκεται στις 845), οι τζίροι κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα (περίπου 80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες  κινούνται με μικρές μεταβολές σε ουδέτερη περιοχή, στην μέση περίπου της διακύμανσης των τελευταίων 40 ημερών, οι δε αμερικανικοί κινούνται στα υψηλά Μαΐου και υψηλά όλων των εποχών δημιουργώντας έτσι ευνοικό για άνοδο περιβάλλον σε όλες τις αγορές συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής.


Εάν ο ΓΔ δεν κλείσει σήμερα χειρότερα του -2%, ο Εκθετικός Κινητός Μέσος 15 ημερών (ΕΚΜΟ15) θα διασταυρώσει θετικά τον αντίστοιχο 80 ημερών (ΕΚΜΟ80) αλλά το σήμα αγορών θα το δώσει ο «μακροστροφέας» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 98) μόνον αν δώσει σήμα ο ΕΚΜΟ(15-80) και ταυτόχρονα ο ΓΔ κλείσει θετικός δηλαδή σε νέο υψηλό διμήνου άνω του χθεσινού κλεισίματος των 846 μονάδων.


Γενικά, η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ μετά από 8 μήνες ταλαιπωρίας βελτιώνεται ουσιαστικά και ριζικά και εμείς περιμένουμε το κλείσιμο του ΓΔ για να προχωρήσουμε σε αγορές.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει θετικά, έστω και ελάχιστα, ώστε να δώσει σήμα αγορών ο «μακροστροφέας», το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από περίπου 90% σε περίπου 95%.


Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 όμως, οι μετοχές με μεγάλη άνοδο άνω του +3% είναι πολλαπλάσιες των μετοχών με μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.


Οι εν λόγω έντονα (μεταβολής>+3%) ανοδικές μετοχές είναι οι, ΣΙΔΕ, ΒΙΟ, ΣΩΛΚ, ΥΓΕΙΑ, ΦΡΙΓΟ και εξ αυτών μόνον η ΦΡΙΓΟ συνοδεύεται με μεγάλους όγκους. Η μοναδική έντονα πτωτική μετοχή είναι η ΔΕΗ (-3,50%) που συνοδεύεται με αρκετά μεγάλους όγκους (400 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής).


Οι δύο μετοχές με την χειρότερη μεσοπρόθεσμη διαγραμματική εικόνα από όλες τις άλλες, οι ΜΕΤΚΑ και ΚΥΠΡ, σήμερα επιβαρύνουν την κατάστασή τους σημειώνοντας νέα χαμηλά διμήνου.


Η μοναδική μετοχή που σήμερα δίνει σήματα ενίσχυσης θέσεων είναι η ΙΝΛΟΤ που διασπά ανοδικά το υψηλό εξαμήνου των 1,79 ευρώ. Όμως, οι όγκοι είναι απαράδεκτα χαμηλοί , 4,5 χιλιάδες τεμάχια μέχρις στιγμής αντί άνω των 300 χιλιάδων που θα έπρεπε.


ΕΤΕ και ΕΧΑΕ πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής τους δικούς τους μακροστροφείς αλλά και αυτές με μικρούς όγκους σήμερα.


Η ΣΙΔΕ τείνει να διασπάσει ανοδικά σήμερα το αγκίστρι της των 0,967 ευρώ, αλλά και πάλι οι όγκοι δεν είναι ελκυστικοί για να ρισκάρουμε αγορές.


Ποια μετοχή θα αγοράσει το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει θετικός : Υποψήφιες θα είναι οι, ΕΧΑΕ, ΠΛΑΘ, ΜΥΤΙΛ, ΓΡΙΒ και ΦΦ, χωρίς να μας ελκύει ιδιαίτερα κάποια από αυτές. Όποια αγορασθεί,  θα αγορασθεί μόνον και μόνον με το σήμα του ΓΔ.





Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text