Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα, Τρίτη, 26/5/2015, σε ανοδική τροχιά με στόχο την επαναπροσέγγιση των υψηλών εποχής των περίπου 850 μονάδων

Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα, Τρίτη, 26/5/2015, σε ανοδική τροχιά με στόχο την επαναπροσέγγιση των υψηλών εποχής των περίπου 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανακούφιση με συγκρατημένες ελπίδες θα πρέπει να αισθάνονται σήμερα οι αγορασμένοι του ΧΑ καθώς ο ΓΔ με μέτρια αυτή τη στιγμή άνοδο (+1,40% στις 3.00 μμ), αφενός μεν αποφεύγει να διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 (προειδοποιητή πωλήσεων) και αφετέρου κάνει προσπάθειες να επανέλθει στην υψηλή περιοχή των 850 μονάδων όπου βρίσκεται ο πολύ σημαντικός μεσομακροπρόθεσμος σηματοδότης αγορών ΕΚΜΟ(15-80)..

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα πάνω από τις 830 μονάδες (+2% από το χθεσινό κλείσιμο) ανακτώντας τις μισές ζημιές του πτωτικού διημέρου, τότε σύμφωνα με την κλασσική θεωρία των retracements, θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η μεσοπρόθεσμη ανοδική δυναμική και θα είναι πλέον υποψήφιος ο ΓΔ για ένα δεύτερο ανοδικό κύμα,  με στόχο αυτή τη φορά τις 1050 μονάδες (τοπ υψηλό Δεκεμβρίου 2014).

 

Αντίθετα, αν ο ΓΔ κλείσει σήμερα κάτω των 830 μονάδων μη μπορώντας να ανακτήσει τις μισές πρόσφατες μικροζημιές, τότε θα κινδυνεύει αυτός να διασπάσει καθοδικά και τον ευρισκόμενο στις 810 μονάδες ΕΚΜΟ30 και στην συνέχεια να διασπάσει καθοδικά  το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που βρίσκεται στις 794 μονάδες, με συνέπεια να είναι στη συνέχεια πιθανό ένα ισχυρό καθοδικό ρεύμα προς το χαμηλό έτους των 700 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Όπως δείχνουν οι σημερινοί μικροί όγκοι (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), δεν θα έχουμε κλείσιμο στον ΓΔ πολύ διαφορετικό από τις τρέχουσες τιμές των 825 μονάδων. Οπότε, εμείς δεν θα κάνουμε σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Το 80% των μετοχών κινείται αυτή τη στιγμή ανοδικά και το 20% πτωτικά ενώ πέντε μετοχές, οι ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ, κερδίζουν πάνω από +3% σε αντίθεση με μια, την ΚΛΕΜ, που χάνει χειρότερα από -3%.

 

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει με την δύναμή της ή την αδυναμία της κυρίως για τον λόγο ότι οι όγκοι είναι πολύ χαμηλοί ενώ καμία δεν διασπά ανοδικά κρίσιμη αντίσταση ή καθοδικά κρίσιμη στήριξη.

 

Προσέχουμε κυρίως τις μετοχές που πλησιάζουν τον στροφέα της (εμφανή αντίσταση οριζόμενη από 2-4 τοπικές περίπου ισουψείς κορυφές) τις οποίες θα αγοράσουμε σε περίπτωση που ο ΓΔ κινηθεί ανοδικά σε νέα υψηλά διμήνου. Εχουμε εντοπίσει τις, ΑΡΑΙΓ, ΥΓΕΙΑ, ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΕΥΑΠΣ, ΕΛΠΕ, ΚΛΕΜ, ΕΤΕ, ΟΛΘ και ΣΩΛΚ.

 

Αντίθετα, δεν μας ενδιαφέρουν για αγορές οι μετοχές που βρίσκονται πολύ χαμηλότερα του υψηλού διμήνου όπως οι,        ΔΕΗ, ΠΛΑΙΣ, ΜΕΤΚΑ κλπ διότι η απόστασή τους  από το υψηλό 20 ημερών (από -10% έως -18%) δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Θα μας ενδιέφερε αν η απόσταση ήταν μεγαλύτερη του -35%.

 

Σήμερα δεν θα μεταδοθεί μετασυνεδριακό σχόλιο καθώς η συνεδρίαση  είναι ουδέτερη με χαρακτηριστικά αναμονής.

 

Θα επανέλθουμε αύριο στις περίπου 3.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text