Αρχική | Άποψη | Η Άποψη των ΜΜΕ | Bild: Οι Έλληνες φοβούνται για crash μετρητών

Bild: Οι Έλληνες φοβούνται για crash μετρητών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Bild: Οι Έλληνες φοβούνται για crash μετρητών

Σύμφωνα με την εφημερίδα η αβεβαιότητα των Ελλήνων είναι διάχυτη και μάλιστα πολλοί εκφράζουν φόβους ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από μετρητά


"Οι Έλληνες φοβούνται για crash μετρητών", είναι ο τίτλος που χρησιμοποιεί η εφημερίδα Bild παραθέτοντας μαρτυρίες Ελλήνων πολιτών για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και για το αν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση.  

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα η αβεβαιότητα των Ελλήνων είναι διάχυτη και μάλιστα πολλοί εκφράζουν φόβους ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από μετρητά. "H ελληνική κυβέρνηση συζητά για μία συμφωνία. Κάθε μέρα, ξανά και ξανά. Την Τετάρτη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους. Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε χτες πως χρειάζεται περισσότερη δουλειά", γράφει η γερμανική εφημερίδα. Για την εικονογράφηση, μάλιστα, του επίμαχου άρθρου η εφημερίδα απεικονίζει Έλληνες πολίτες να βρίσκονται έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας. 


H Bild ασχολείται, επίσης, με τις συνέπειες που θα έχει για τη Γερμανία ένα ενδεχόμενο Grexit ή Brexit αναφερόμενη στη σύνοδο των G7 στη Δρέσδη αλλά και στις επιπτώσεις που θα είχε για τους Γερμανούς μία αποχώρηση της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ αλλά και μία αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.


"Στη Δρέσδη οι υπουργοί Οικονομικών των ισχυρότερων κρατών της Ευρώπης συζήτησαν σχετικά με το πως η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την χρεοκοπία και εάν είναι αναπόφευκτη η αποχώρησή της από τη ζώνη του ευρώ", επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και προσθέτει: "Την ίδια ώρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον εξηγεί σήμερα στο Βερολίνο και στην Ανγκελα Μέρκελ τα σχέδια του Λονδίνου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την πιθανή αποχώρηση της χώρας του από την Ε.Ε. Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα συνδέει την άφιξη του Βρετανού πρωθυπουργού στην Γερμανία και το ελληνικό ζήτημα παρουσιάζοντας τις τυχόν επιπτώσεις ενός Grexit ή ενός Brexit για το Βερολίνο. Η γερμανική εφημερίδα κάνει την δική της ανάλυση με βάση τους ακόλουθους τομείς: πολιτική, οικονομία, εργασιακά, χρηματιστήριο και ασφάλεια.


Επικεντρώνοντας ειδικά στην Ελλάδα με τίτλο "Tsipras & Co στην σύνοδο των G7", η "Bild" σχολιάζει, επιπλέον, τις εργασίες της συνόδου των επτά ισχυρότερων οικονομιών της Ευρώπης στη Δρέσδη αναφέροντας ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρομοίασε τον Έλληνα ομόλογό του, Γ. Βαρουφάκη με υπουργό SED (του κυβερνώντος κόμματος στην Ανατολική Γερμανία).    


"Στη σύνοδο συζητήθηκε  το ελληνικό ζήτημα και η πορεία των διαπραγματεύσεων των Αθηνών με τους Ευρωπαίους εταίρους την ώρα που υπήρχε σύγχυση για το εάν η ελληνική κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία ή όχι με τους δανειστές της. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Αθήνα είναι κοντά σε συμφωνία κάτι που έσπευσαν να διαψεύσουν η Ε.Ε , η ΕΚΤ , το ΔΝΤ , αλλά και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, δια στόματος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Την ίδια ώρα,  αξιωματούχοι του ΔΝΤ εκφράζουν την δυσφορία τους για την στάση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών λέγοντας ότι δεν διέπεται από επαγγελματισμό καθώς ακούγονται αερολογίες και όχι συγκεκριμένα γεγονότα ή αριθμοί, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα. 



Πηγή: protothema.gr

17

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text