Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Παραμονή σήμερα, Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015, του λαϊκού δημοψηφίσματος για τα «μνημόνια» με τους επενδυτές να βρίσκονται σε εγρήγορση

Παραμονή σήμερα, Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015, του λαϊκού δημοψηφίσματος για τα «μνημόνια» με τους επενδυτές να βρίσκονται σε εγρήγορση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Κορυφώνεται η αγωνία των επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το αποτέλεσμα του αυριανού δημοψηφίσματος με το οποίο κρίνεται η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία  ή και ενδεχομένως της εξόδου της χώρας από την ζώνη του ευρώ.

 

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο κατέχει αυτή τη στιγμή δύο επικίνδυνα στοιχεία, μετρητά (22%) και μετοχές (78%).

 

Τα μετρητά υπό κανονικές συνθήκες αποτελούν ακίνδυνα στοιχεία αλλά στην παρούσα συγκυρία, με το ενδεχόμενο bail in των τραπεζών, έχουν καταστεί λίαν επικίνδυνα. Όταν θα επαναλειτουργήσει το ΧΑ, το ΤΧ θα βρεθεί στο δίλλημα αν θα πρέπει να διατηρήσει ή και να αυξήσει τα μετρητά του ή, αντίθετα, αν θα πρέπει να τα μετατρέψει και αυτά σε μετοχές που δεν απειλούνται με «κούρεμα».

 

Οι μετοχές από την φύση τους είναι επικίνδυνα στοιχεία και στην παρούσα συγκυρία είναι ακόμη πιο επικίνδυνα καθόσον ενδέχεται κατά τις πρώτες επόμενες συνεδριάσεις η αγορά να προεξοφλήσει το bail in και το GREXIT με συνέπεια την καταβαράθρωση των μετοχών. Ωστόσο, στην περίπτωση που γίνει GREXIT, πολλές εισηγμένες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό ή που παράγουν εξαγωγικά ή ανταγωνιστικά των εισαγωγών προιόντα, αμέσως μετά την επαναθέσπιση της δραχμής λογικά θα δουν να εκτοξεύονται οι τιμές των μετοχών τους αφού οι τζίροι και τα κέρδη των εταιριών θα αποτιμώνται και σε διεθνή νομίσματα (ευρώ ή δολάριο).

 

Όλες αυτές τις αβεβαιότητες έχει να τις αντιμετωπίσει το συνδρομητικό Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο το οποίο θα σας κρατά στενά ενήμερους.

 

Το επόμενο σχόλιο θα αναρτηθεί την Δευτέρα, 6/7/2015.

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text