Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Επαναλειτουργεί αύριο, Δευτέρα, 27/7/15, το Χρηματιστήριο Αθηνών

Επαναλειτουργεί αύριο, Δευτέρα, 27/7/15, το Χρηματιστήριο Αθηνών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κατόπιν έγκρισης της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, αύριο, Δευτέρα, ανοίγει το ΧΑ χωρίς περιορισμούς ....εκτός από έναν. Συγκεκριμένα :


Θα διαπραγματεύονται όλες οι μετοχές συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζικών.


Οι ξένοι επενδυτές θα συναλλασσονται κανονικά χωρίς κανέναν περιορισμό.


Οι Ελληνες επενδυτές θα έχουν (από ότι προσωπικά κατάλαβα) έναν μόνον περιορισμό. Δεν θα μπορούν να μεταφέρουν τραπεζική ρευστότητα στους χρηματιστηριακούς τους λογαριασμούς διότι αν αγοράσουν ελληνικές μετοχές η ρευστότητα θα πάει στους ξένους (οι πιθανότεροι πωλητές) και στην συνέχεια στο εξωτερικό με συνέπεια να επιδεινώνεται το μέγιστο πρόβλημα της χώρας μας και των τραπεζών, η έλλειψη ρευστότητας. Ομως, οι έλληνες επενδυ΄τες θα μπορούν να αγοράσουν χωρίς περιορισμό μετοχές σε περίπτωση που έχουν ήδη χρηματικό υπόλοιπο στην χρηματιστηριακή τους. Και βέβαια, πωλήσεις θα μπορούν να κάνουν όσες θέλουν και στη συνέχεια να μεταφέρουν το προιόν της πώλησης (τα ευρώ) στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με ευεργετική συνέπεια στην ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.


Ολα αυτά θα τα δούμε αύριο στην πράξη.


Τι προβλέπουμε για αύριο ; Πιθανόν μεγάλη πτώση με τον ΓΔ στο -20% (δηλαδή περίπου στις 650 μονάδες) καθόσον οι δολαριακοί τίτλοι GREK και NBG έχουν υποστεί από τις 26/6/15 (την προηγούμενη μέρα της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος) έως προχθές πτώσεις περίπου -20% και -30% αντίστοιχα.


Εις αύριον τα καθέκαστα. Θα εκδοθεί ενδοσυνεδριακό σχόλιο μεταξύ 3.00 και 4.00 μμ.



 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text