Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Δεν μπόρεσε να ανοίξει σήμερα, Δευτέρα, 27/7/2015, το Χρηματιστήριο Αθηνών

Δεν μπόρεσε να ανοίξει σήμερα, Δευτέρα, 27/7/2015, το Χρηματιστήριο Αθηνών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απογοήτευση επικρατεί σήμερα στους κύκλους των εγχωρίων επενδυτών καθώς η ΕΚΤ (προστάτιδα πλέον των Ελληνικών Τραπεζών) διαφώνησε με την χθεσινοβραδυνή απόφαση των ελληνικών αρχών (ΥΠΟΙΚ-ΤΕ-Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) να άμεσο και πλήρες άνοιγμα του χρηματιστηρίου εκτός του περιορισμού να μην μπορούν οι εγχώριοι επενδυτές να ενισχύουν τους χρηματιστηριακούς τους λογαριασμούς με τραπεζική ρευστότητα.

Η αιτία άρνησης της ΕΚΤ δεν είναι κατανοητή από εμάς. Φαίνεται ότι η ΕΚΤ φοβούμενη περαιτέρω «φυγή κεφαλαίων» μέσω χρηματιστηρίου αυτή τη φορά, δεν επιτρέπει ούτε στους ξένους να μεταφέρουν ρευστότητα στο εξωτερικό αν πρώτα αυτοί δεν πουλήσουν μετοχές. Όμως, τις πρώτες μέρες ενδεχομένως να μην υπάρχουν αγοραστές με συνέπεια καταβαράθρωση του ΓΔ με συνεχή limit down.

Επίσης, θα υπάρχουν καθυστερήσεις στις ελληνικές τράπεζες με το άνοιγμα νέων λογαριασμών των ελλήνων επενδυτών με «φρέσκο χρήμα» φερμένο από το εξωτερικό ώστε να μπορούν οι τελευταίοι να κάνουν αγορές χωρίς όριο.


Και βέβαια, όσο αργεί η επαναλειτουργία του ΧΑ, τόσο αυτό κινδυνεύει να υποβαθμιστεί σε «αγορά ειδικών χαρακτηριστικών»


Οι φόβοι μας ενισχύονται και από τις σημερινές κινήσεις των διεθνών αγορών. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν προ ολίγου με μεγάλες απώλειες κατά μέσον όρο -2% συμπληρώνοντας  καθοδικό retracement -33% της εκτίναξης λόγω συμφωνίας Ελλάδας – θεσμών της 13ης Ιουλίου ενώ οι ελληνικοί δολαριακοί τίτλοι GREK και NBG χάνουν αυτή τη στιγμή, 7.00 μμ, -4% και -5,50% αντίστοιχα κοντεύοντας να συμπληρώσουν -100% retracement της εκτίναξης λόγω της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου προσεγγίζοντας το χαμηλό έτους των αρχών Ιουλίου.


Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, προμηνύεται πολύμηνη ταλαιπωρία και εμείς, το εκπαιδευτικό Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο είμαστε εγκλωβισμένοι κατά περίπου 80% σε μετοχές κινδυνεύοντας από τα επικείμενα limit down.


Αύριο πιθανόν να μην λειτουργήσει το ΧΑ, οπότε θα επανέλθουμε την Τετάρτη το απόγευμα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text