Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Μνημόνιο συνεργασίας χρηματιστηρίων Αθηνών-Σαγκάης

Μνημόνιο συνεργασίας χρηματιστηρίων Αθηνών-Σαγκάης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μνημόνιο συνεργασίας χρηματιστηρίων Αθηνών-Σαγκάης

Το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) και το Χρηματιστήριο της Σαγκάης (SSE) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με το οποίο δεσμεύονται να διευκολύνουν την ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας και να προωθήσουν μια συνεχή επωφελή διμερή σχέση.

Το MOU που υπεγράφη από τον κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και τον κ. Que Bo, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σηματοδότησε την πρώτη επίσημη συνεργασία μεταξύ των δύο χρηματιστηρίων. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. Que Bo κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

Ο κ. Que δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Τα Χρηματιστήρια Αθηνών και Σαγκάης έχουν άριστες σχέσεις και ελπίζουμε ότι με το Μνημόνιο, θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε την επικοινωνία, να μοιραστούμε την εμπειρία και να θέσουμε γερά θεμέλια για μελλοντικές συνεργασίες».  Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την υπογραφή του Μνημονίου που σηματοδοτεί την εκκίνηση της συνεργασίας μας με το Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Σε μια περίοδο που οι κεφαλαιαγορές κινούνται ταχύτατα προς την παγκοσμιοποίηση, οι συνεργασίες μεταξύ των Χρηματιστηρίων ανοίγουν το δρόμο για την ενίσχυση της παρουσίας τους. Η συμφωνία αυτή δίνει μια εξαιρετική προοπτική και για τα δύο Χρηματιστήρια να διερευνήσουν δυνατότητες κοινών έργων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος»

Με αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας τα δύο Χρηματιστήρια συμφώνησαν να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας σε διάφορους τομείς όπως η ανάπτυξη προϊόντων Επενδυτικών Κεφαλαίων, πλατφόρμων διαπραγμάτευσης μετοχών και εποπτείας, η δημιουργία προϊόντων τίτλων σταθερού εισοδήματος  καθώς επίσης και η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τις αγορές και τα συστήματά τους διαπραγμάτευσης και εκκαθάρισης.


Πηγή: tovima.gr

18

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text