Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δείχνει να διασπά οριακά καθοδικά την σημαντική στήριξη των 640 μονάδων

Ο ΓΔ δείχνει να διασπά οριακά καθοδικά την σημαντική στήριξη των 640 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κρίσιμη από άποψης γραφήματος του ΓΔ είναι η σημερινή (Τετ, 25/11) συνεδρίαση καθώς ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή (3.30 μμ) ακριβώς επάνω στην επικίνδυνη στήριξη – τριπλό πυθμένα – Χαμηλό διμήνου των 641 μονάδων την οποίαν στήριξη αν σπάσει καθοδικά σε τιμές κλεισίματος, τότε θα είναι πιθανά τα σενάρια για τις 600 μονάδες λόγω της εκλυόμενης από την διάσπαση καθοδικής τάσης.

Οι σημερινοί τζίροι είναι μέτριοι (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού κέντρου και βορρά μετά την χθεσινή πτώση λόγω της εμπλοκής Ρωσίας - Τουρκίας, σήμερα κινούνται ανοδικά προς το πρόσφατο φθινοπωρινό υψηλό τους.

Εμείς εστιάζουμε την προσοχή μας στην στήριξη των 641 μονάδων και θα δράσουμε ως εξής στο κλείσιμο :


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 641 μονάδες (-1,20%) το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε περίπου 45%. Η κατά -20% μείωση δεν είναι μεγάλη διότι η διάσπαση δεν θα έχει επιβεβαιώσεις από τους ανοδικούς διεθνείς δείκτες.


Μετοχές

Αλλοπρόσαλλη είναι και η σημερινή συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών. Μετά το χθεσινό ανεξήγητο limit up  (+12% στον ΔΤΡ) έρχεται σήμερα το λογικό limit down (-17% στον ΔΤΡ), λογικό διότι οι αγοραίες τιμές των τραπεζών είναι αυτή τη στιγμή πολύ ψηλότερες από τις τιμές των ΑΜΚ οι οποίες είναι : ΑΛΦΑ 3 λεπτά, ΕΤΕ 2 λεπτά, ΕΥΡΩΒ 1 λεπτό και ΠΕΙΡ 0,3 λεπτό).

Όλοι σχεδόν οι πολίτες μέμφονται την κυβέρνηση, την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, τους έλληνες τραπεζίτες και γενικά τους επίσημους παράγοντες γιατί «επιτρέπουν» να πουληθούν οι τράπεζες σε τόσο χαμηλές, σχεδόν μηδενικές, τιμές. Προσωπική άποψη του γράφοντος είναι ότι δεν υπάρχει συνωμοσία στην μέση, απλά οι χαμηλότατες τιμές αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που κοντεύει να καταρρεύσει από την αθέτηση πληρωμών (κούρεμα)  του Δημοσίου και τα κόκκινα δάνεια των ιδιωτών αλλά και από την φυγή των καταθέσεων.

Μη τραπεζικές μετοχές που σήμερα δεν πάνε καλά : ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ και ΙΝΛΟΤ που σημειώνουν νέα χαμηλά τριμήνου.

 Μη τραπεζικές μετοχές που σήμερα πάνε καλά : Είναι η φθινοπωρινή πρωταθλήτρια ΜΠΕΛΑ που σημειώνει νέο υψηλό έτους και οι ΣΩΛΚ, ΦΦ και ΕΕ, που πλησιάζουν τα δικά τους αντίστοιχα υψηλά.  

Γιγαντομαχία έχουμε σήμερα, όπως και χθες, στον ΟΤΕ όπως μας το δείχνουν οι πολύ μεγάλοι τζίροι, γύρω στα 10 εκατ ευρώ, οι μεγαλύτεροι τζίροι από όλες τις μετοχές σήμερα. Φαίνεται ότι μεγάλοι θεσμικοί διαφωνούν μεταξύ τους στο αν η τρέχουσα τιμή του ΟΤΕ των 9,30 είναι υψηλή ή χαμηλή. Να δούμε ποιος θα νικήσει. Πάντως η τάση της μετοχής είναι ανοδική, γεγονός που βοηθά τους αγοραστές (αλλά δεν τους βοηθά η γενική καθοδική τάση της αγοράς ή του ΓΔ).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.







 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text