Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πιεζόμενος από τις τράπεζες έκλεισε σήμερα, Παρασκευή, 4/12/2015, πολύ κοντά στο ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων

Ο ΓΔ πιεζόμενος από τις τράπεζες έκλεισε σήμερα, Παρασκευή, 4/12/2015, πολύ κοντά στο ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίστηκε και σήμερα η καταβύθιση του ΓΔ που ξεκίνησε με την  προ πενθημέρου καθοδική διάσπαση της έγκυρης στήριξης των 640 μονάδων και που έφτασε σήμερα στις 607 μονάδες με ημερήσια πτώση -1,59% και με μεγάλους για την εποχή τζίρους των 64 εκατ οφειλόμενων κυρίως στις διασταυρώσεις πακέτων της ΑΛΦΑ.

Η τάση του ΓΔ είναι έντονα καθοδική με ενεργό ορμή προς τα κάτω ενώ δεν έχουν ακόμα προσεγγισθεί τα υπερπωλημένα επίπεδα που εμείς τοποθετούμε στο περίπου -15% από το κυλιόμενο Υψηλό 20 ημερών δηλαδή, στην παρούσα περίπτωση, στο χαμηλό έτους των 570 μονάδων.

Έχουμε την προσωπική διαίσθηση (και όχι την πρόβλεψη διότι οι περισσότερες σχολές της Τεχνικής Ανάλυσης δεν δέχονται  προβλέψεις και  στόχους τιμών), ότι ο ΓΔ θα βρει στήριξη λίγο κάτω των 600 μονάδων όπου εκεί οι τέσσαρες τραπεζικές μετοχές θα έχουν φτάσει στις δίκαιες κατά τα stress tests τιμές των ΑΜΚ ή και λίγο χαμηλότερα και το ίδιο θα έχει συμβεί στις παρασυρθείσες από τις τράπεζες μη-τραπεζικές μετοχές.


Στρατηγική για την Δευτέρα, 7.12.2015

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει την Δευτέρα πράξεις, ούτε πωλήσεις γιατί τα σήματα δόθηκαν ψηλότερα, πάνω από τις 640 μονάδες του ΓΔ, αλλά ούτε θα κάνει και αγορές διότι ο ΓΔ δεν είναι ακόμη υπερπωλημένος. Αν ο ΓΔ φτάσει στο χαμηλό έτους των 570, τότε εκεί πιθανόν να κάνουμε αγορές τύπου μουαγιέν.


Μετοχές

Σήμερα μας απογοήτευσαν οι τραπεζικές μετοχές. Καταρχήν η ΕΤΕ που με limit down -24% έκλεισε στα 0,64 ευρώ. Με δύο τέτοιες ακόμα ημερήσιες πτώσεις θα έχει πλησιάσει την τιμή ΑΜΚ όπου εισήλθαμε και εμείς. Και θα μας μένουν ακόμη 5 συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας συν την συνεδρίαση της Δευτέρας, 14/12 όπου θα πάρουμε τα χαρτιά της ΕΤΕ στα χέρια μας, άρα θα είναι πιθανόν, με τόσο έντονο καθοδικό momentum, η τιμή της ΕΤΕ να πέσει κάτω των 0, 30 ευρώ της τιμής της ΑΜΚ. Εξ άλλου, αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα στις ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ που έκλεισαν κατά -3,50% και -8% κάτω από τις τιμές τους των ΑΜΚ.

Οι σημερινοί αυξημένοι τζίροι οφειλόντουσαν κατά τα 2/3 στους μεγάλους όγκους των ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ. Φαίνεται ότι οι πρώην ομολογιούχοι που εξαναγκάστηκαν υποχρεωτικά να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους με μετοχές ΑΜΚ, σήμερα δέχθηκαν να πουλήσουν έστω και με ζημιά -3,50% στην ΑΛΦΑ και -8% στην ΕΥΡΩΒ, και να αποχωρήσουν από αυτές τις «αναξιόπιστες» τράπεζες.

Οι τραπεζικές μετοχές παρέσυραν πτωτικά και αρκετές καλές μη-τραπεζικές μετοχές όπως τις, ΦΡΙΓΟ με πτώση -7,30%, ΜΠΕΛΑ -5%, ΦΦ -3,85%, ΚΛΕΜ -3,40%, ΟΠΑΠ -3,37%, ΕΕ -3,18% και μερικές άλλες με μικρότερα ποσοστά πτώσης.

Διανομές διακρίναμε σήμερα σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ και ΜΕΤΚΑ.

Σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις εμφανών στηρίξεων έδωσαν σήμερα οι, ΓΕΚΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΠΛΑΙΣ και ΑΝΕΜ, ενώ το ίδιο τείνουν να κάνουν οι, ΒΙΟ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛ, ΜΙΓ, ΦΡΙΓΟ, ΦΦ και ΥΓΕΙΑ.

Αντίθετα, σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων τείνουν να δώσουν μόνον δύο δευτερεύουσες μετοχές οι, ΣΑΡ και ΠΛΑΘ.

Αυτή τη στιγμή, 5.50 μμ,  ο δολαριακός GREK χάνει οριακά -0,50% καταγράφοντας νέα χαμηλά έτους (σαν ο ΓΔ να πέφτει σε επίπεδα κάτω των 570 μονάδων).

Τα αποτελέσματα 9μήνου των εισηγμένων εταιριών με μετοχές ικανοποιητικής εμπορευσιμότητας θα σας τα δημοσιεύσουμε πιθανότατα την Κυριακή το μεσημέρι.

Ανακοίνωση : Από την Δευτέρα, 7/12/2015, έως και για 8-9 ακόμα εργάσιμες ημέρες το σχόλιο του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου θα μεταδίδεται μόνον μετασυνεδριακά κατά τις 7-8 η ώρα το βράδυ.

















 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text