Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Τσακαλώτος: Αναγκαιότητα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Τσακαλώτος: Αναγκαιότητα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με σαφή στόχευση στο διεθνές ακροατήριο, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε χθες, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, στην αναγκαιότητα παραμονής στην Ευρωζώνη, αλλά και στη μεταρρυθμιστική κόπωση στην Ελλάδα, προσδοκώντας στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για την προώθηση πιο ήπιων αλλαγών.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την τριετή συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση, που ήταν «ένας πολύ δύσκολος συμβιβασμός». Οι Ελληνες που πιστεύουν ότι η χώρα θα πήγαινε καλύτερα εάν επέστρεφε στη δραχμή, κάνουν λάθος, πρόσθεσε και σημείωσε πως «το επιχείρημα ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν είχαμε φύγει από την Ευρωζώνη τον Ιούλιο φαίνεται να βασίζεται σε μία υπόθεση ότι δεν θα είχαμε καθόλου χρηματοδοτικές ανάγκες και ότι δεν θα χρειαζόταν να προσφύγουμε στο ΔΝΤ για νέο δάνειο για να καλύψουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες, και ότι το ΔΝΤ δεν θα έθετε όρους». Μάλιστα, σχολίασε ότι «αυτή η ιδέα... ότι εκτός της Ευρωζώνης θα είχες απόλυτη ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις, δεν στηρίζεται από την οικονομική θεωρία ή την οικονομική ιστορία».

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, επισήμανε πως οι δανειστές θα πρέπει να αποδεχθούν ότι ορισμένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν μόνο σταδιακά, καθώς «είναι σημαντικό να αρχίσουν οι Ελληνες να αισθάνονται τα οφέλη. Είναι σημαντικό να αισθανθούν ότι οι θυσίες τους αποδίδουν». Ειδικά για το συνταξιοδοτικό σύστημα και τις απαιτήσεις των πιστωτών, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως «η μεγαλύτερη ανησυχία μου... είναι η μεταρρυθμιστική κόπωση, οι νόμοι εξακολουθούν να έρχονται και να ψηφίζονται και ο κόσμος δεν βλέπει φως στο τέλος του τούνελ. Εχουν γίνει ήδη 12 μειώσεις στις συντάξεις».


Πηγή: kathimerini.gr

18

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text