Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ, όπως και οι ευρωπαικοί δείκτες, δεν μπορεί να αντιδράσει αξιοπρεπώς ανοδικά μετά την μεγάλη, λόγω Κίνας, πτώση, περίπου -8% από τα τέλη του περασμένου έτους.

Ο ΓΔ, όπως και οι ευρωπαικοί δείκτες, δεν μπορεί να αντιδράσει αξιοπρεπώς ανοδικά μετά την μεγάλη, λόγω Κίνας, πτώση, περίπου -8% από τα τέλη του περασμένου έτους.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδυναμία και σήμερα, Δευτέρα, 11/1/2016, δείχνει η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.55 μμ) να κερδίζει οριακά +0,10% (στις 585 μονάδες) με μικρούς τζίρους (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με την Ευρώπη να αντιδρά λίγο καλύτερα, κατά μέσον όρο κατά +1%, μετά από την παγκόσμια βύθιση των τελευταίων 1-2 εβδομάδων.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι αποθαρρυντική καθώς ο εν λόγω δείκτης διαγράφει από διετίας συνεχώς κατερχόμενες κορυφές/πυθμένες που αποτελούν δείγμα καθαρής και ενεργού καθοδικής τάσης με προδιάθεση ή ορμή προς ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Η απαισιόδοξη εκτίμησή μας θα αλλάξει μόνον αν ο ΓΔ αντιδράσει άμεσα και δυνατά ξεπερνώντας καταρχάς το στρογγυλό επίπεδο των 600 μονάδων (+2,80% από τώρα) και κυρίως, ξεπερνώντας το κυλιόμενο Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 631 μονάδων (+8% από τώρα, δηλαδή θέλει πολύ δουλειά).

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.


Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, ξεπερνούν οριακά σε αριθμό τις καθοδικές ενώ μια μόνον μετοχή, η ΜΙΓ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και, αντίθετα,  η ΦΦ μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%. Γενικά, το πλάτος της αγοράς δεν παρουσιάζει μέχρις στιγμής ενδιαφέρον, ούτε από ανόδους τιμών, ούτε από όγκους.

Οι τραπεζικές μετοχές επίσης κινούνται χωρίς πνοή με τον ΔΤΡ να κερδίζει +0,30% μετά από μεγάλη πτώση -16% από τα Χριστούγεννα μέχρι το σημερινό άνοιγμα.

Από άποψης όγκων μόνον ο ΜΥΤΙΛ τραβά την προσοχή μας που έχει διακινήσει μέχρις στιγμής 400 χιλ τεμάχια με άνοδο +1,50% (μετά από μεγάλη πτώση -33% από την ενδιάμεση κορυφή τέλους Οκτωβρίου).

Κινούμενη στους ρυθμούς της Κίνας, αφού εκεί έχει τα περισσότερα καταστήματά της, η ΦΦΓΚΡΟΥΠ χάνει αυτή τη στιγμή -4,50% με μικρούς σχετικά όγκους 24.000 τεμαχίων σημειώνοντας νέα χαμηλά σχεδόν τριετίας. Να δούμε πότε θα δώσει μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών.

Στο μετασυνεδριακό σχόλιο των 6.00 μμ θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει συνεχίσει και επιταχύνει την τρέχουσα ενδοημερήσια άνοδο (+0,80% μέσα σε μία ώρα).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text