Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Έκτακτο ενδοημερήσιο σχόλιο, Τετάρτης, 20/1/2016. Ο ΓΔ κατακρημνίζεται σε χαμηλό τριετίας των 530 μονάδων (-5%)

Έκτακτο ενδοημερήσιο σχόλιο, Τετάρτης, 20/1/2016. Ο ΓΔ κατακρημνίζεται σε χαμηλό τριετίας των 530 μονάδων (-5%)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Μεγάλη καταστροφή βιώνει σήμερα το ΧΑ με τον ΓΔ να βυθίζεται αυτή τη στιγμή, 4.30 μμ, στις 530 μονάδες (-5%).

 

Η βασική αιτία είναι η συνεχιζόμενη ελεύθερη πτώση σε όλους τους διεθνείς δείκτες σε νέα χαμηλά 12μήνου ενώ αναφέρεται και σαν εγχώρια αιτία η δυστοκία της κυβέρνησης στο θέμα των προαπαιτουμένων και των μεταρρυθμίσεων.

 

Εμάς τους τεχνικούς αναλυτές δεν μας ενδιαφέρουν οι αιτίες της πτώσης και αν αυτές σηματοδοτούν πράξεις, αγορές ή πωλήσεις, αλλά το μέλημά μας είναι να βρούμε το στατιστικά δοκιμασμένο τεχνικό σύστημα που να δίδει πράξεις στο σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΓΔ.

 

Πράγματι, το σύστημα μουαγιέν της σελίδας 209 του βιβλίου του στροφέα, σηματοδοτεί αγορές αν ο ΓΔ κλείσει κάτω του -16% από το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών (στη περίπτωσή μας, αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 530,30 μονάδων) και με τζίρους μικρότερους της προηγούμενης συνεδρίασης.

 

Συνεπώς,

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 530,3 μονάδων, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 30% σε 40% (η αύξηση θα είναι οριακή διότι οι σημερινοί τζίροι θα είναι μεγαλύτεροι των χθεσινών).

 

Μετοχές

 

Ποια μετοχή θα αγοράσει το ΤΧ αν ικανοποιηθούν οι παραπάνω συνθήκες. Θα αγοράσει μια μετοχή που να κλείσει αρνητικά και με όγκους μικρότερους των χθεσινών της. Αυτή τη στιγμή διαφαίνονται μόνον οι ΦΦ και ΦΡΙΓΟ.

 

Θα επανέλθουμε στις 9.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text