Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ καταβυθίστηκε σήμερα, Πέμπτη, 4/2/2016, στα νέα χαμηλά τριετίας των 509 μονάδων

Ο ΓΔ καταβυθίστηκε σήμερα, Πέμπτη, 4/2/2016, στα νέα χαμηλά τριετίας των 509 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τέσσαρα χρόνια, λίγο πριν τις εκλογές του 2012,  είχαμε να δούμε το ΧΑ σε τόσο άσχημη κατάσταση σαν την σημερινή με τον ΓΔ στην περιοχή των 500 μονάδων και με απώλειες -66%  μέσα σε δυο χρόνια και τις τραπεζικές μετοχές να έχουν σχεδόν μηδενίσει. Σήμερα ο ΓΔ έκλεισε στις 509 μονάδες (-3,83%) με μεγάλους για την εποχή τζίρους (81 εκατ) ενώ οι ξένοι δείκτες δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση αφού όλοι τους κινούνται  κοντά στα χαμηλά 12μήνου και μάλιστα κοντά σε έγκυρες στηρίξεις οι οποίες αν σπάσουν καθοδικά, τότε μπορεί να ξεκινήσει νέο ισχυρό καθοδικό κύμα σαν αυτό των αρχών Ιανουαρίου.

Επαναλαμβάνουμε, ο ΓΔ βρίσκεται σε έντονη καθοδική τάση με ισχυρό μομέντουμ προς τα κάτω αλλά ταυτόχρονα είναι έντονα υπερπωλημένος και σε ελκυστικά επίπεδα για αγορές.

Το ΤΧ ακολούθησε την δεύτερη οπτική, του υπερπωλημένου, και σήμερα αγόρασε σε τιμές κλεισίματος (ώστε οι πράξεις του να είναι διαφανείς και ελέγξιμες από τους συνδρομητές του) 1000 μετοχές ΕΧΑΕ, 1000 ΜΥΤΙΛ και 2000 ΤΕΝΕΡΓ ανεβάζοντας την μετοχική του έκθεση σχεδόν στο 50%.


Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 5/2/2016

Εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -2% (κάτω των 499 μονάδων), το ΤΧ θα αυξήσει περαιτέρω κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες την μετοχική του έκθεση εφαρμόζοντας το σύστημα μουαγιέν  του βιβλίου του στροφέα, σελ 210, «τρίτη είσοδος»).


Μετοχές

Μόνον 5 μετοχές, οι ΣΑΡ, ΦΦ, ΕΥΔΑΠ, ΤΙΤΚ και ΕΛΛ, έκλεισαν σήμερα θετικά ενώ οι μισές περίπου των με αρνητικό κλείσιμο μετοχών έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις από -3% έως -22%.

Οι τραπεζικές μετοχές υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές με τον ΔΤΡ (-10,30%) να κλείνει σε νέα χαμηλά ζωής, και την χειρότερη την ΑΤΤ να κλείνει με ζημιά -22,22%. Από τις μη-τραπεζικές τις μεγαλύτερες πτώσεις χειρότερες του -5% σημείωσαν οι, ΕΕΕ (-8%), ΕΧΑΕ, ΦΡΙΓΟ, ΔΕΗ και ΜΛΣ.


Διανομές διακρίναμε στις τραπεζικές μετοχές και εκ δευτέρου σε ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ, και ΕΛΠΕ.

Θετική έκπληξη ήταν σήμερα μια μετοχή μικρής εμπορευσιμότητας αλλά εξαιρετικής εταιρίας, η ΣΑΡ, με άνοδο σχεδόν +3% και με μεγάλους όγκους 80 χιλ τεμαχίων στην μέση περίπου οριζόντιου καναλιού συσσώρευσης.

Μετά την σημερινή βύθιση πολλές μετοχές έγιναν ακόμα πιο υπερπωλημένες και είναι οι μη-τραπεζικές , ΦΡΙΓΟ -26% από το υψηλό 31.12.2015, ΒΙΟ -26%, ΕΧΑΕ -25%, ΟΠΑΠ -23%, ΦΦ -22%, ΕΛΛΑΚΤ -22%, ΟΛΠ -22%, ΜΥΤΙΛ -22%, ΜΙΓ -22%, ΔΕΗ -22%, ΤΕΝΕΡΓ -21%.

Αύριο θα δούμε αν ο ΓΔ θα αντιδράσει ανοδικά, όπως κανονικά θα πρέπει, ή αν θα κλείσει κάτω των 500 μονάδων, οπότε εμείς θα συνεχίσουμε το μουαγιέν μας.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text