Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει στην υπερπωλημένη περιοχή των 500 μονάδων

Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει στην υπερπωλημένη περιοχή των 500 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ημέρα ανάπαυλας φαίνεται η σημερινή (Παρ, 5/2) με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή πτώση -0,10% (στις 508 μονάδες στις 3.40 μμ) με μικρούς τζίρους (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης αδύναμους τους διεθνείς δείκτες που και αυτοί είναι «κολλημένοι» σε στηρίξεις – χαμηλά 12μήνου οι οποίες αν σπάσουν καθοδικά, τότε πιθανόν να ξεκινήσει νέο καθοδικό κύμα σαν αυτό των αρχών Γενάρη.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ, ίδια βέβαια σαν την χθεσινή, είναι πολύ άσχημη με τον εν λόγω δείκτη να ακολουθεί έντονα καθοδική τάση με ισχυρό momentum προς τα κάτω αλλά ταυτόχρονα να βρίσκεται σε υπερπωλημένα επίπεδα (-15% από το κυλιόμενο ΥΚ20, ή κατά μια πιο ενδεικτική μέτρηση, -19,50% κάτω από την σημαντική ενδιάμεση κορυφή – υψηλό 30 ημερών των 631 μονάδων της 31ης Δεκεμβρίου 2015) που σημαίνει ότι η περιοχή είναι πρόσφορη για ανοδική αντίδραση.

Εμείς είμαστε ήδη κατά περίπου 50-50 με μετοχές – μετρητά και επειδή ο ΓΔ βρίσκεται σε υπερπωλημένα επίπεδα καραδοκούμε να ενισχύσουμε τις μετοχικές μας θέσεις εφαρμόζοντας 2 εναλλακτικά αντιτασικά συστήματα συναλλαγών (θα τα δείτε και στο βιβλίο του στροφέα, στο κεφάλαιο των «ακροτήτων της αγοράς») , τα οποία δίνουν αγορές  αν θα δούμε μια πολύ ισχυρή ανοδική ημέρα (ΓΔ +3%) ή αν δούμε μια πολύ ισχυρή βύθιση (ΓΔ -2%), οπότε σήμερα …..


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις γιατί η συνεδρίαση είναι αναμονής.


Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές αυτή τη στιγμή υπερτερούν οριακά των ανοδικών ενώ 4 μετοχές, τρεις τραπεζικές συν την ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε αντίθεση μιάς μετοχής, της νικήτριας ΜΠΕΛΑ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο άνω του +3%.

Τρία είναι τα κύρια συμβάντα της μέχρι τούδε συνεδρίασης.

Καταρχάς οι τραπεζικές μετοχές δέχονται νέο, ηπιότερο από χθες και προχθές,  χτύπημα με τον ΔΤΡ (-3,30%) να καταπίπτει σε νέα χαμηλά ζωής. Αιτία της κακοδαιμονίας αυτών των μετοχών είναι, πρώτον, η μεγάλη μεταβλητότητα του κλάδου και δεύτερον, αν η ελληνική οικονομία δεν πάει καλά, το χειρότερο χτύπημα πάλι θα το δεχθούν οι τράπεζες καθώς οι μη-τραπεζικές εισηγμένες είναι κατά το ήμισυ εξαγωγικές και θα έχουν πολύ μικρότερες επιπτώσεις.

Δεύτερον, η νικήτρια ΜΠΕΛΑ σημειώνει μεγάλη άνοδο +3,30%, με μικρούς για αυτήν όγκους, πλησιάζοντας το υψηλό 6μήνου των 10,10 ευρώ (τρέχουσα τιμή 9,98).

Και τρίτον, η ΦΡΙΓΟ δέχεται σήμερα sell off -8% με μέτριους όγκους 70 χιλ τεμάχια καθώς η συγγενής – συνεργάτιδα αυτής ΕΕΕ λέγεται ότι θα ταλαιπωρηθεί φέτος στην Ρωσία η οποία  έχει προβλήματα με τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και με τις προστριβές με την Δύση και την γείτονα Τουρκία.   


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text