Αρχική | Άποψη | Η Άποψη των ΜΜΕ | Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει πόλεμο

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει πόλεμο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει πόλεμο

Η διαφαινόμενη συνεργασία των Η.Π.Α. με τη Ρωσία στη Μέση Ανατολή, δεν εμποδίζει την υπερδύναμη να την περικυκλώνει, καθώς επίσης να την προκαλεί στην Ευρώπη – σφίγγοντας τον κλοιό και απειλώντας την με πυρηνική επίθεση.

Αρκετοί είχαν εκπλαγεί, όταν πριν από μερικές εβδομάδες ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την απόσυρση των στρατευμάτων του από τη Μέση Ανατολή, χωρίς καμία προειδοποίηση – έχοντας όμως δηλώσει πως αυτό θα αφορούσε μόνο ένα μέρος του στρατού, ενώ θα συνέχιζε να πολεμάει την τρομοκρατία στην περιοχή. Υπενθυμίζουμε εδώ πως οι Ρώσοι είχαν εγκαταστήσει διηπειρωτικούς πυραύλους μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου τους από την Τουρκία, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη στη Συρία.

Περαιτέρω, είχαν αναφερθεί εκτεταμένες κινήσεις στρατευμάτων (πηγή), οι οποίες τεκμηρίωναν πως η Ρωσία έστελνε περισσότερα πολεμικά μέσα από όσα απέσυρε – από τη μαύρη θάλασσα κατευθύνθηκε ένα βαρυφορτωμένο καράβι προς τη Συρία, ενώ είχαν σταλθεί δύο «μεταγωγικά» πλοία στη Μεσόγειο, ειδικά για τη μεταφορά στρατιωτών και εξοπλισμού, τα οποία όμως δεν ήταν άδεια, αλλά φορτωμένα.

Σύμφωνα πάντως με το Reuters, η Ρωσία απέσυρε τα μισά πολεμικά της αεροπλάνα, ενώ η κρατική τηλεόραση έδειχνε τη Δευτέρα την απομάκρυνση τριών μαχητικών ελικοπτέρων – υπολογίζεται όμως πως βρίσκονται ακόμη στη Συρία 36 πολεμικά τζετ, καθώς επίσης περισσότερα από 12 πλοία στη Μεσόγειο, ένα εκ των οποίων είναι εξοπλισμένο με πυραύλους ακριβείας.

Ορισμένοι αναλυτές λοιπόν υποθέτουν ότι, η ανακοίνωση της απόσυρσης της Ρωσίας ήταν ένα έξυπνο τέχνασμα του προέδρου Putin, με στόχο να παραπλανήσει την ISIS, η οποία δήλωσε αμέσως μετά πως θα επιτεθεί εναντίον της Λατάκια – με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην παγίδα, επιτρέποντας στο συριακό στρατό να ανακτήσει την Παλμύρα με τη βοήθεια των Ρώσων, οπότε να υποστεί μία βαριά ήττα το ισλαμικό κράτος.

Αναφέρεται επίσης πως ο Putin δεν δρομολόγησε μόνος του το τέχνασμα, αλλά με τη βοήθεια του προέδρου των Η.Π.Α. – ο οποίος έχει προ πολλού τοποθετηθεί εναντίον της CIA, καθώς επίσης των νέο-συντηρητικών, θεωρώντας αποτυχημένη την ιδέα τους να αποσταθεροποιούν άλλα κράτη με τη βοήθεια μισθοφόρων. Η υπόθεση αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι, μία εβδομάδα πριν από την ανακατάληψη της Παλμύρα, ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών ήταν συνεχώς στο Κρεμλίνο – οπότε εύλογα είχε συναποφασιστεί με τους Ρώσους η στρατηγική κατατρόπωσης της ISIS...

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή :http://www.analyst.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text