Αρχική | Άποψη | Άποψη (Γιάννης Σιάτρας) | Ανάκτηση των 600 μονάδων - Ο Γενικός Δείκτης έτοιμος να εισέλθει σε φάση ανόδου!

Ανάκτηση των 600 μονάδων - Ο Γενικός Δείκτης έτοιμος να εισέλθει σε φάση ανόδου!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πάνω από τις 600 μονάδες, για πρώτη φορά μετά τις 5 Ιανουαρίου 2016, βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, επιβεβαιώνοντας τη θετική περίοδο στην οποία έχει ήδη εισέλθει η χρηματιστηριακή αγορά, κατά την οποία μπορεί μάλιστα να βρεθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 605,92 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,20%, με όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε τα 116 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη άνοδος του Γενικού Δείκτη, με συνολικά κέρδη 5,50%.

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας σχόλιο, η άνοδος των ημερών αυτών αναμενόταν, ως αποτέλεσμα της θετικής εξέλιξης της διαδικασίας της αξιολόγησης, αφού θεωρείται ότι το γεγονός αυτό θα αποβάλλει τις ανησυχίες για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ ενδέχεται να δημιουργήσει και συνθήκες ροής κεφαλαίων τόσο στο τραπεζικό σύστημα, όσο και προς την οικονομία ευρύτερα. Βέβαια, γύρω από το θέμα αυτό, έχει αναπτυχθεί ένας διάλογος, επί του οποίου θα καταθέσουμε και εμείς τις απόψεις μας στο επόμενο διάστημα.

Η ουσία είναι πάντως πως, η επίτευξη της θετικής αξιολόγησης είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη βελτίωση των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας. Έχουν ακόμη να γίνουν πολλά βήματα, τα οποία, ορθά, είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν από το παρόν πολιτικό σχήμα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως τώρα είναι η παρούσα πορεία του Γενικού Δείκτη. Αυτή είναι θετική και αναμένουμε ότι κατά τις προσεχείς ημέρες θα διασπάσει την καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών, μία εξέλιξη την οποία προβλέπαμε ότι θα γίνει σ' αυτή την περίοδο και περίπου σ' αυτές τις τιμές, ήδη προ διμήνου.

Η τιμή του ΚΜΟ-200 ημερών βρίσκεται σήμερα στις 624,69 μονάδες και απέχει από την καμπύλη του Γενικού Δείκτη μόλις 3,1% (με βάση την τιμή του Γενικού Δείκτη). Εκτιμούμε ότι η ανοδική διάσπαση (σήμα εισόδου) θα γίνει τις προσεχείς 2 έως 4 συνεδριάσεις, ανάμεσα στις τιμές 615 και 620 μονάδες. Θα πρόκειται για το πρώτο σήμα εισόδου που δίνει ο δημοφιλής δείκτης ΚΜΟ-200 ημερών μετά από το σήμα εξόδου που είχε δώσει πριν από 22 περίπου μήνες, δηλαδή στις 8/7/2014, όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 1.210 μονάδες. Δηλαδή, το συγκεκριμένο σήμα εξόδου, διέσωσε κατά τουλάχιστον 50% της αξίας των χαρτοφυλακίων των επενδυτών που το ακολουθούν.

 

Όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει, ευθύς μόλις δοθεί το σήμα εισόδου, θα τοποθετηθούμε στην αγορά αγοράζοντας τέσσερις συγκεκριμένες μετοχές: Φουρλή (ΦΡΛΚ), Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ), Μυτιληναίο (ΜΥΤΙΛ) και Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ), με το πλήρες ποσό των μετρητών του Χαρτοφυλακίου μας.

 

Στο σχόλιο της Δευτέρας, θα εξηγήσουμε το μηχανισμό με τον οποίο θα γίνει αυτό και που θα λειτουργεί το “εικονικό” Χαρτοφυλάκιό μας.

 

Υπενθυμίζουμε την εκδήλωση της Κυριακής 24 Απριλίου που θα έχει η εταιρία μας EuroCapital – Κόδρος ΑΕΕΔ, όπου θα εξεταστούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της χρηματιστηριακής αγοράς κατά την περίοδο 2016-2020 και θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα πρέπει να προετοιμασθούν οι επενδυτές (κυρίως η νέα γενιά των επενδυτών που σταδιακά δημιουργείται) για να την εκμεταλλευθεί όσο το δυνατό καλύτερα.

 

Δείτε πληροφορίες για την εκδήλωση.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text