Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθμεύει για 3η μέρα στην περιοχή των 650 μονάδων αρνούμενος να προχωρήσει σε διόρθωση

Ο ΓΔ σταθμεύει για 3η μέρα στην περιοχή των 650 μονάδων αρνούμενος να προχωρήσει σε διόρθωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτη, 26/5) καθώς ο ΓΔ με μικρή μεταβολή +0,40% (στις 644 μονάδες στις 3.20 μμ) και με μέτριους σχετικά τζίρους (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σχηματίζει μια βραχυχρόνια, τριήμερη μέχρις στιγμής, οριζόντια  ζώνη συναλλαγών στο εύρος των 640-650 μονάδων, την οποία ζώνη πιθανόν να διασπάσει ανοδικά λόγω εδραιωμένης ανοδικής τάσης με αποτέλεσμα να προκύψει ένα νέο ανοδικό κύμα προς τις 700 μονάδες αυτή τη φορά.

Οι ξένοι δείκτες συνηγορούν στο παραπάνω σενάριο αφού κατά τις τελευταίες μέρες έχουν ανακτήσει τα ¾ της διόρθωσης τέλους Απριλίου στοχεύοντας πλέον κι αυτά σε νέα υψηλά έτους.

Η αισιόδοξη θεώρησή μας θα ακυρωθεί μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει άσχημα αρνητικά και διασπάσει καθοδικά τον τριπλό τοπικό πυθμένα – χαμηλό 10 ημερών των 620 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το 100% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος (το σύνολο των 46 κατ εμάς εμπορεύσιμων μετοχών) της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να κινούνται θετικά και το ¼ αρνητικά ενώ 6 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ, ΑΤΤ και ΕΛΠΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +8% έναντι μιας μετοχής, της ΠΕΙΡ, που σημειώνει μεγάλη σχετικά πτώση -4,40%.

Οι μετοχές της ημέρας : Θεωρούμε τις δυο που δίδουν ισχυρά σήματα αγορών με εμφανέστατες ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου και είναι οι ΙΝΤΚΑ και ΕΛΠΕ. Αν είχαμε μετρητά στην διάθεσή μας θα αγοράζαμε μερικώς, γιατί ο ΓΔ έχει απομακρυνθεί από τον δικό του στροφέα, αυτές τις δυο μετοχές, ιδίως την ΙΝΤΚΑ που έχει όμως μικρή εμπορευσιμότητα και μεγάλη διακυμανσιμότητα.

Εντυπωσιακή είναι και η ΔΕΗ που ενώ πριν 3-4 μέρες κινδύνευε να διασπάσει καθοδικά εμφανή στήριξη-χαμηλό τριμήνου, με την σημερινή μεγάλη άνοδο +5,40% και τις μεγάλες πρόσφατες ημερήσιες ανόδους, τείνει να διασπάσει τον αγοραστικό στροφέα των 3,35 ευρώ (τρέχουσα τιμή 3,31). Η εταιρία δεν είναι ιδιαίτερα κερδοφόρος ενώ έχει επιβαρυνθεί άσχημα από αθρόους κόκκινους λογαριασμούς και δεν ξέρουμε τον λόγο  της τρέχουσας ανόδου δεχόμενοι ένα σενάριο της πλήρους αποχώρησης του Δημοσίου από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

ΜΠΕΛΑ : Πετυχαίνει σήμερα μεγάλη άνοδο +4,60% αλλά με μικρούς όγκους, μόλις 70 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Εταιρείες ύδρευσης ΕΥΑΠΣ και ΕΥΔΑΠ : οι μετοχές τους σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους μετά από πρόσφατα ισχυρά ράλι πιθανόν λόγω νέων προσπαθειών για ιδιωτικοποιήσεις τους.

Πολλές μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους επιβεβαιώνοντας την παρατήρηση ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό ωθητήριο κύμα που σπρώχνει συστηματικά τις τιμές προς τα πάνω.  Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΛ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ, ΜΕΤΚΑ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΛΑΚΤ, ΒΙΟ, ΜΟΗ, ΓΕΚΤ, ΜΛΣ ,ΤΕΝΕΡΓ.

Αυτή τη στιγμή, 3.35 μμ, που ολοκληρώνεται η αναφορά μας, ο ΓΔ εγείρεται κατά +0,80% απέχοντας μόλις 3 μονάδες από το υψηλό έτους. Να δούμε στο κλείσιμο αν θα τα καταφέρει να το διασπάσει .


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text