Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του προς την περιοχή των 500 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του προς την περιοχή των 500 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεύτερη συνεχόμενη έντονα πτωτική συνεδρίαση είναι η σημερινή (Δευτ, 27/6) με τον ΓΔ να χάνει -2,70% (στις 520 μονάδες στις 4.00 μμ) με μεγάλους όγκους (105 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοιες πτώσεις σε όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο ίδιος δείκτης νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνει σήμερα αν και με επιβραδυνόμενο ρυθμό -2,70% σε σχέση με το ¨κρέμασμα¨ -13,50% της Παρασκευής και το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη όπου σημειώνονται με επιβραδυνόμενο ρυθμό νέα χαμηλά τριμήνου (στις μεσογειακές ESP, IT και ΡΤ νέα χαμηλά έτους).

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή είναι άκρως υπερπωλημένος σε επίπεδα -20,50% κάτω από το κυλιόμενο υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 653 μονάδων και σύμφωνα με τα κριτήριά μας είναι κατάλληλος για προκαταρκτικές αγορές τύπου μουαγιέν.

Θα προχωρήσουμε λοιπόν σήμερα στις πρώτες αγορές μας μουαγιέν οι οποίες θα είναι περιορισμένες, ίσες με το 10% του κεφαλαίου μας, με την προοπτική να πέσουν κιάλλο οι τιμές ώστε να εφαρμόσουμε την 2η, 3η ή ακόμα και 4η είσοδο μουαγιέν όπου οι ευστοχίες είναι πολύ υψηλότερες από την 1η είσοδο, την σημερινή.

Όπως υποδηλοί και η ονομασία του χαρτοφυλακίου μας, Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, κάνουμε πράξεις βάσει Τεχνικής Ανάλυσης που στηρίζεται σε παλαιότερες διαγραμματικές συμπεριφορές της αγοράς. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε θεμελιακή ή οικονομική ανάλυση διότι εν προκειμένω, στο θέμα brexit, δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα συμπεριφερθούν οι αγορές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 50% σε 58-60% εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -0,50% (θα είναι η πρώτη είσοδος μουαγιέν, κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 210).

Μετοχές

Παρά την μεγάλη πτώση του ΓΔ -2,70% που οφείλεται στην μεγάλη βαρύτητα των τραπεζών, το 1/3 των μετοχών κινείται ανοδικά με δυο μετοχές εξ αυτών, τις ΕΥΑΠΣ και ΜΕΤΚ, να σημειώνουν αξιόλογες ανόδους περίπου +4%, ενώ από τις αρνητικές μη-τραπεζικές μετοχές οι ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΣΑΡ και ΕΕΕ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5,50%.

Οι τραπεζικές μετοχές καταβυθίζονται σήμερα (ΔΤΡ -9,70%) με χειρότερη τη ΕΥΡΩΒ -14% και ηπιότερη την ΕΤΕ -6%. Ολες σημειώνουν νέα χαμηλά τριμήνου και σε τιμές πολύ χαμηλότερες των ΑΜΚ Δεκεμβρίου.

Νέα χαμηλά έτους σημειώνουν οι ΔΕΗ και ΙΝΛΟΤ.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ : Μία ή δύο με κριτήριο τα καλά θεμελειακά στοιχεία (κερδοφόρο το 2015) και να βρίσκονται σε υπερπωλημένα επίπεδα τιμών . Τέτοιες μετοχές είναι οι, ΑΡΑΙΓ -30% κάτω από το κυλιόμενο υψηλό 40 ημερών με χθεσινό κλείσιμο, ΣΩΛΚ , ΕΧΑΕ -26%, ΦΦ, ΜΥΤΙΛ, ΕΥΑΠΣ -20%, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ -19%.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text