Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Το ΧΑ αντιδρά σήμερα πολύ δυνατά χωρίς όμως να μας θέτει σε αγοραστικό συναγερμό

Το ΧΑ αντιδρά σήμερα πολύ δυνατά χωρίς όμως να μας θέτει σε αγοραστικό συναγερμό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Λογική και φυσιολογική είναι η σημερινή (Τρίτης, 28/6) ανοδική αντίδραση του ΧΑ με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) να κερδίζει +4,30% (στις 541 μονάδες) ακολουθώντας τις αρκετά εντυπωσιακές, κατά μέσον όρο +2,20%, αντιδράσεις των ευρωπαϊκών δεικτών.

Ωστόσο εμείς δεν ενθουσιαζόμαστε σε τέτοιο βαθμό ώστε να προχωρήσουμε σε άμεσες επαναγορές των μετοχών που πουλήσαμε την Παρασκευή (brexit) στις 534 μονάδες, διότι :

(α) δύσκολα θα φτάσει ο ΓΔ τις 547 μονάδες (+3% από το άνοιγμα των 10.35 πμ των 531 μονάδων ή +5,40% από το χθεσινό κλείσιμο των 519 μονάδων) και ακόμα πιο δύσκολα θα είναι για τους συνολικούς τζίρους να ξεπεράσουν τα χθεσινά 108 εκατ ώστε να δώσει σήματα αγορών το αντιτασικό σύστημα της «ακίδας πυθμένα» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 196).

(β) ακόμα κι αν ο ΓΔ ξεπερνούσε τις 547 μονάδες ή και τις 550, δεν θα είχε πετύχει αυτός το 33% ανοδικό retracement της πτωτικής Παρασκευής-Δευτέρας, με συνέπεια το γράφημά του να συνεχίζει να έχει bearish εμφάνιση που αποτρέπει τους trend followers σε αγορές.

Για να αποκτήσει το γράφημα του ΓΔ bullish εμφάνιση ώστε να προσελκύσει τους trend followers αγοραστές, θα πρέπει να επιτευχθεί όχι μόνον ανοδικό retracement 50% της μεγάλης πτώσης -20% από την κορυφή αρχών Ιουνίου αλλά επιπλέον θα πρέπει να ξεπεραστεί και η κυλιόμενη κορυφή των 617 μονάδων.

Χρειάζεται λοιπόν πολύ δουλειά για να επανέλθει η προ του brexit ανοδική τάση της αγοράς.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ δείξει πολύ μεγάλη δύναμη και κλείσει +3% πάνω από το άνοιγμά του, δηλαδή πάνω από τις 547 μονάδες, και με όγκους μεγαλύτερους των χθεσινών 108 εκατ, το ΤΧ τότε θα προχωρήσει σε περιορισμένες αντιτασικές αγορές ανεβάζοντας την μετοχική του έκθεση από 55% σε 60-65%, αναλόγως των όγκων και της πορείας των ευρωπαικών χρηματιστηρίων.

Μετοχές

Μόνον μια μετοχή, από τις 45 που παρακολουθούμε, η ΜΠΕΛΑ, φέρει αυτή τη στιγμή αρνητικό πρόσημο ενώ από τις φέρουσες θετικό, οι 23, σημειώνουν ανόδους άνω του +3%.

Οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν τις μεγαλύτερες με τον ΔΤΡ να κερδίζει αυτή τη στιγμή +11% και με πιο επιθετική την ΑΛΦΑ (+14,60% στα 1,73 ευρώ χωρίς δηλ να έχει ανακτήσει την τιμή ΑΜΚ των 2 ευρώ).

Ποια μετοχή θα αγοράσει το ΤΧ αν τυχόν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +5,40% από το χθεσινό κλείσιμο και με όγκο >108 εκατ. Θα διαλέξει μεταξύ μετοχών κερδοφόρων εταιριών που να σημειώνουν σήμερα ικανοποιητική άνοδο, νάναι όσο το δυνατόν πιο υπερπωλημένες και, το κυριότερο, να διακινούν μεγάλους όγκους. Αυτά τα κριτήρια φαίνεται αυτή τη στιγμή να ικανοποιούν οι, ΕΧΑΕ (+4,40% με όγκο 340 χιλ τεμ), ΛΑΜΔΑ (+5,20% με 72 χιλ τεμ), ΑΝΕΜ (+3,66 με 47 χιλ ), ΦΦ (+3,20% με 80 χιλ τεμ) και ΟΠΑΠ +2,70% με 550 χιλ τεμ). Προκρίνουμε τις δυο πρώτες .

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text