Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αδυνατεί να ανακάμψει από το χτύπημα του brexit όπως τείνουν να κάνουν τα άλλα χρηματιστήρια του κόσμου

Ο ΓΔ αδυνατεί να ανακάμψει από το χτύπημα του brexit όπως τείνουν να κάνουν τα άλλα χρηματιστήρια του κόσμου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας εμπνέει η σημερινή συνεδρίαση, Τρίτης, 12/7, αφού ο ΓΔ σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.45 μμ) μικρή πτώση -0,05% (στις 547 μονάδες) έναντι ικανοποιητικών ανόδων των ξένων δεικτών (κατά μέσον όρο +1,20% στην  Ευρώπη).

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι μετριότατη καθώς ο εν λόγω δείκτης έχει ανακτήσει μόνον 20 μονάδες από τις 100 χαμένες λόγω brexit, δηλαδή το 1/5 των χαμένων μονάδων ενώ, αντίθετα, τα βορειοευρωπαικά χρηματιστήρια έχουν ανακτήσει κατά μέσον όρο τα ¾, τα νοτιοευρωπαικά το ½ και τα αμερικανικά (Nasdaq και SP500) σημείωσαν χθες νέα υψηλά έτους.

Ο  ΓΔ έκανε χθες ένα δειλό ανοδικό βήμα πετυχαίνοντας νέο υψηλό κλείσιμο 12 ημερών, αλλά για να επαναφέρει τα bullish αισθήματα στους trend followers μεσοπρόθεσμους επενδυτές θα πρέπει να ανακτήσει το ½ της brexit διόρθωσης ξεπερνώντας τις 570 μονάδες και ακόμα καλύτερα, να ανακτήσει το 100% της brexit διόρθωσης ξεπερνώντας τις 617 μονάδες όπου σε λίγες μέρες θα βρίσκεται και το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών (ο κύριος σηματοδότης αγορών για εμάς).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 45% με μετοχές και 55% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ουδέτερο είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τις μισές εμπορεύσιμες μετοχές να κινούνται θετικά και τις μισές αρνητικά ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%, και με μια μόνον μετοχή, την ΜΙΓ, να σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Οι συνολικοί τζίροι της αγοράς είναι και πάλι σήμερα πολύ χαμηλοί, κάτω των 50 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο, και έτσι είναι ελάχιστες οι μετοχές που να συσσωρεύονται (ΜΙΓ και ΤΙΤΚ) και καμία που να διανέμεται.

ΜΙΓ και ΤΙΤΚ : Σήμερα δείχνουν να αγοράζονται επιθετικά, η ΜΙΓ +11% με 6,5 εκατ τεμάχια και η ΤΙΤΚ +2,8% με 180 χιλ τεμάχια, αμφότερες σε περιοχές τοπικών πυθμένων σε υποψήφιους σχηματισμούς ακίδας V. Όμως, είναι αμφίβολο αν θα πρέπει να αγορασθούν σήμερα με τόσο άσχημη διαγραμματική εικόνα του ΓΔ ο οποίος βρίσκεται σε σαφή καθοδική τάση. (Επαναλαμβάνουμε τον κανόνα που ακολουθούμε, να μην αγοράζουμε μετοχές, όσο ελκυστικά σήματα αγορών να δίνουν, όταν ο ΓΔ βρίσκεται σε καθοδική τάση).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text