Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα μικρή άνοδο, ανεπαρκή για επαναφορά της ανοδικής τάσης, σημειώνει σήμερα ο ΓΔ λίγο πάνω από τις 550 μονάδες

Νέα μικρή άνοδο, ανεπαρκή για επαναφορά της ανοδικής τάσης, σημειώνει σήμερα ο ΓΔ λίγο πάνω από τις 550 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζει για 6 συνεχόμενη συνεδρίαση η μετά-το-brexit ανάκαμψη της αγοράς με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, νέα μικρή άνοδο +0,85% (στις 564 μονάδες) με μικρούς τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με αρκετά μεγάλη άνοδο στην Ευρώπη, κατά μέσον όρο +1,20%.

Ο ΓΔ έχει ήδη πετύχει ικανοποιητικότατη μετά-brexit ανοδική αντίδραση +8,50% αλλά δεν έχει ακόμα ανακτήσει ούτε το μισό της απότομης και βαθύτατης brexit διόρθωσης σε σύγκριση με τους ευρωπαικούς δείκτες που έχουν ανακτήσει περίπου τα ¾ της αντίστοιχης διόρθωσης και έχουν μεγάλες πιθανότητες να ανακτήσουν και τα 4/4.

Ο ΓΔ βρίσκεται λοιπόν ακόμα σε σαφή καθοδική τάση η οποία για να αναστραφεί θα πρέπει ο ίδιος δείκτης να πετύχει ορισμένες θετικές τεχνικές εξελίξεις : (α) να διασπάσει ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 που σήμερα βρίσκεται στις 568 μονάδες, (β) να ανακτήσει το 50% της brexit διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 570 μονάδες και (γ) και κυριότερον, να ανακτήσει ολόκληρη την brexit διόρθωση κλείνοντας πάνω από τις 617 μονάδες που αποτελούν και υψηλό κλείσιμο 20 ημερών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τον ΕΚΜΟ30, πράγμα λίγο δύσκολο γιατί απαιτείται άνοδος άνω του +1,60%, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 45% σε 55%.

Μετοχές

Τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται αυτή τη στιγμή με θετικό πρόσημο και το 1/3 με αρνητικό ενώ 4 μετοχές, οι τραπεζικές ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ και ΕΤΕ, συν την ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% ως +6% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -1,50%.

Καμία μετοχή δεν δείχνει να συσσωρεύεται επιθετικά σήμερα εκτός της ΣΑΡ και επίσης, καμία μετοχή δεν δείχνει να διανέμεται σήμερα.

Η ΕΧΑΕ και πάλι σήμερα, όπως και χθες, διακινεί μεγάλους όγκους με πολύ μικρή μεταβολή της τιμής και έτσι δεν μπορούμε να κρίνουμε αν η μετοχή διανέμεται ή συσσωρεύεται.

Οι τραπεζικές μετοχές είναι και σήμερα πολύ ζωηρότερες από τις μη τραπεζικές με τον ΔΤΡ να καταγράφει αυτή τη στιγμή άνοδο +4% έναντι +0,87% του ΓΔ. Ωστόσο, είναι πολύ αμφίβολο αν θα πρέπει κάποιος μεσοπρόθεσμος επενδυτής να αγοράσει στα τρέχοντα επίπεδα τραπεζικές μετοχές που έχουν σημειώσει άνοδο +33% μέσα σε 7 συνεδριάσεις.

Η χαμηλής εμπορευσιμότητας ΠΛΑΘ σημειώνει αυτή τη στιγμή άνοδο +2,20% με μεγάλους γι αυτήν όγκους 16 χιλ τεμαχίων επανερχόμενη σε ανοδική τάση. Ετσι, η μετοχή ξαναμπαίνει στην αγοραστική μας λίστα.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text