Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έρχεται η σημερινή με σχετικά ήπιο καθοδικό γύρισμα

Μετά από 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έρχεται η σημερινή με σχετικά ήπιο καθοδικό γύρισμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Όχι μόνον δεν μας ανησυχεί, αλλά μας ευχαριστεί η σημερινή (Παρ, 15/7/2016) πτώση της αγοράς με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) να χάνει -1,70% (στις 553 μονάδες) με μέτριους για την εποχή τζίρους (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ακόμα πιο ήπιες πτώσεις (κατά μέσον όρο -0,20%) στους ευρωπαϊκούς δείκτες που κοντεύουν να αναρρώσουν από το brexit χτύπημα.

Ο ΓΔ μετά από 7 ημέρες συνεχόμενης σταδιακής ανόδου έφτασε χθες σε σχεδόν υπεραγορασμένα επίπεδα, +8,30% από τον πυθμένα των 519 μονάδων του τέλους Ιουνίου, οπότε η σημερινή διόρθωση με τις καυθυστερήσεις ανόδου που πιθανόν να δημιουργήσει εξομαλύνει τις ανοδικές υπερβολές των τελευταίων ημερών. Επιπλέον, ο ΓΔ με την σημερινή πτώση αφήνει πίσω του την τοπική κορυφή των 562 μονάδων υπέρβαση της οποίας θα αποτελεί ένα δευτερεύον σήμα αγορών για τους υποαγορασμένους επενδυτές.

Αν όμως η σημερινή διόρθωση παραταθεί και ο ΓΔ χάσει το μισό του μετα-brexit ράλι κλείνοντας κάτω  των 540 μονάδων, τότε τα πράγματα θα πάρουν άσχημη τροπή, θα επανέλθει πλήρης η καθοδική αγορά και ενδεχομένως να δούμε νέα χαμηλά 4μήνου και ακόμη τιμές κάτω από τις 500 μονάδες του ΓΔ.

Ώστε, όσο η διόρθωση που ξεκίνησε σήμερα κινείται πάνω από τις 540 μονάδες, εμείς θα διατηρούμε τα τρέχοντα ουδέτερα αισθήματά μας τα οποία θα αρχίσουν να γίνονται αισιόδοξα εάν ο ΓΔ ξεπεράσει την χθεσινή κορυφή των 562 μονάδων καθώς και την γραμμή του ΕΚΜΟ30 που την Δευτέρα θα βρίσκεται στις 567 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 45% με μετοχές και 55% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνο 4 μετοχές από τις 45 που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή ήπια άνοδο ενώ από τις 41 πτωτικές, οι τραπεζικές μετοχές συν τις, ΕΛΛΑΚΤ, ΣΩΛΚ, ΜΕΤΚ, ΜΥΤΙΛ ΙΝΤΚΑ και ΟΤΕ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%.

Ωστόσο, δεν διακρίνουμε σήμερα μετοχές (εκτός της ΚΥΠΡ) που να σημειώνουν νέα χαμηλά 4μήνου αλλά ούτε και μετοχές που να διανέμονται (να σημειώνουν πτώση με μεγάλους όγκους). Δηλαδή, το σημερινό γύρισμα της αγοράς δεν είναι μέχρις στιγμής εκφοβιστικό.

Όμως διακρίνουμε μερικές μετοχές που δεν πάνε καλά με την έννοια ότι κινούνται πολύ κοντά σε χαμηλά τετραμήνου και είναι οι, ΣΩΛΚ, ΕΧΑΕ, ΙΝΛΟΤ, ΑΤΤ και ΚΥΠΡ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text