Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα στην περιοχή των 570 μονάδων και πολύ κοντά στον μεσοπρόθεσμο σηματοδότη αγορών, τον ΥΚ20

Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα στην περιοχή των 570 μονάδων και πολύ κοντά στον μεσοπρόθεσμο σηματοδότη αγορών, τον ΥΚ20

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ημέρα αναμονής είναι και η σημερινή (Παρ, 22/7) με τον ΓΔ να σημειώνει πολύ μικρή μεταβολή -0,30% (στις 566 μονάδες στις 3.50 μμ) με επίσης μικρούς τζίρους (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά και το ίδιο συμβαίνει και στους ευρωπαϊκούς δείκτες που και αυτοί κινούνται με ελάχιστες μεταβολές κοντά στα υψηλά 20 ημερών.

Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με την σημερινή συμπεριφορά του ΓΔ καθόσον με την παρατεινόμενη πλάγια κίνησή του στο εύρος των 560-570 μονάδων επιτρέπει στον κύριο για αγορές σηματοδότη μας, το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών, να κυλίσει απότομα από το ύψος των 617 μονάδων προς την προχθεσινή κορυφή των 569 μονάδων η οποία δεν είναι υπεραγορασμένη αφού απέχει 9,50% από το κυλιόμενο ΧΚ20 των 519 μονάδων και όχι +13% για να την χαρακτηρίσουμε υπεραγορασμένη.

Περιμένουμε λοιπόν την ανοδική διάσπαση του στροφέα – ΥΚ20 των 569 μονάδων που θα θέλαμε να μην γίνει σήμερα διότι στατιστικά οι διασπάσεις στροφέα που γίνονται με μικρή μεταβολή τιμών και με μικρούς όγκους, όπως είναι οι σημερινοί, συνήθως καταλήγουν σε αποτυχία (δηλ το stop loss χτυπά με ζημιές).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν τυχόν ο ΓΔ κλείσει σήμερα πάνω από το ΥΚ20 των 569 μονάδων, το ΤΧ θα ενισχύσει την μετοχική του έκθεση ελαφρότατα, από 60% σε 66%.

Μετοχές

Καμία απολύτως μετοχή δεν ξεχωρίζει στην σημερινή ανιαρή (αλλά χρήσιμη διαγραμματικά) συνεδρίαση αφού καμία δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% ή μεγάλη πτώση κάτω του -3% ενώ οι πτωτικές μετοχές είναι τριπλάσιες των ανοδικών που σημαίνει ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι πιο πτωτική από όσο δείχνει το ποσοστό μεταβολής -0,30% του ΓΔ.

Ολες οι μετοχές παραμένουν σήμερα στα χθεσινά επίπεδα «εξωτερικής σχετικής ισχύος». Δηλαδή, οι δυνατές μετοχές με υψηλή εξωτερική σχετική ισχύ, όπως οι, ΕΕΕ, ΦΦ, ΜΛΣ, ΟΛΠ, ΠΛΑΘ, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ, παραμένουν στα ψηλά τους και οι ασθενικές μετοχές με χαμηλή εξωτερική σχετική ισχύ όπως οι, ΣΩΛΚ, ΕΧΑΕ, ΒΙΟ, ΙΝΛΟΤ και ΣΑΡ, επίσης παραμένουν στα χαμηλά τους.

Η αγορά θα πάρει τάση όταν ο ΓΔ σημειώσει μεγάλη μεταβολή άνω του ±1,50% και με τζίρους μεγαλύτερους των 80 εκατ, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει σήμερα.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text