Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 26/7/16) την φάση ανάπαυλας λίγο πάνω από τις 550 μονάδες

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 26/7/16) την φάση ανάπαυλας λίγο πάνω από τις 550 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ημέρα ανάπαυλας ή αναμονής δείχνει να είναι και η σημερινή με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (2.55 μμ) πολύ μικρή μεταβολή (+0,20% στις 565 μονάδες) με πολύ μικρούς τζίρους ενώ παρόμοιες κινήσεις διαγράφουν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες εκ των οποίων οι βορειοευρωπαικοί να βρίσκονται στα υψηλά 20 ημερών και οι νοτιοευρωπαικοί στη μέση μεταξύ υψηλών και χαμηλών 20 ημερών και βέβαια οι αμερικανικοί δείκτες κινούνται εδώ και μερικές εβδομάδες σε όλο και νεότερα υψηλά έτους.

 

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι πολύ μέτρια. Μετά την χθεσινή πτώση -1,20% ο ΓΔ εμφανίζει πλευρική διάταξη κινούμενος μεταξύ του υψηλού 20 ημερών των 571 μονάδων και του χαμηλού 10 ημερών των 555 μονάδων. Και αυτά τα επίπεδα θα καθορίσουν την στρατηγική μας.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 571 μονάδων, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 70% (εάν οι τζίροι και ημερήσια μεταβολή είναι μικρές) έως και 90% (εάν οι τζίροι και η μεταβολή είναι μεγάλες).Αντίθετα, εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 555 μονάδων, θα αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή αν θα μειώσουμε την έκθεση μας από 66% σε 50%. Πάντως, μέχρις στιγμής δεν φαίνεται ο ΓΔ να κάνει σήμερα ούτε την ανοδική διάσπαση των 571 μονάδων, ούτε την καθοδική των 555 μονάδων.

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή οι μισές μετοχές και πτωτικά οι άλλες μισές ενώ δυο, οι ΜΙΓ και ΟΠΑΠ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους +4,50% η πρώτη και +3% η δεύτερη, σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -2%.

 

Η μετοχή της ημέρας : θα λέγαμε ότι είναι ο ΟΠΑΠ διότι σημειώνει μεγάλη άνοδο +3% με τους μεγαλύτερους τζίρους της ημέρας, περίπου 3,5 εκατ ευρω και επιπλέον σημειώνει και νέα υψηλά 20 ημερών.

 

Εκτός από τον ΟΠΑΠ θετικές εντυπώσεις μας δίδουν οι ΕΕΕ και ΦΦ που με μικρές ανόδους είναι οι μοναδικές που σημειώνουν νέα υψηλά έτους και γι αυτό τις θεωρούμε σαν τις νικήτριες του πρώτου 7μήνου του 2016.

 

Ικανοποιητικότατα προχωρούν οι, ΜΟΗ, ΑΡΑΙΓ, ΤΙΤΚ, ΟΛΠ και ΕΛΠΕ, προς επίτευξη νέων υψηλών 20 ημερών.

 

Αντίθετα, η ΕΧΑΕ, με μικρή πτώση -,070% και μικρούς όγκους 90 χιλ τεμαχίων διασπά σήμερα πωλητικό στροφέα δίδοντας εμφανές σήμα μεσοπρόθεσμων πωλήσεων. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην προχωρήσουμε σε πωλήσεις διότι η διάσπαση γίνεται με μικρούς όγκους και η εταιρία είναι κερδοφόρος (αν και με μειούμενη κερδοφορία).

 

Ομοίως σε νέα χαμηλά κινείται σήμερα και η ΑΤΤ, μετοχή προβληματικότατης τράπεζας.

 

Σε επικίνδυνες ζώνες λίγο πάνω από το χαμηλό διμήνου κινούνται οι, ΙΝΤΚΑ, ΣΩΛΚ και ΣΑΡ.

 

Η σημερινή αντιστρεπτική ανοδική αντίδραση +4,50% της ΜΙΓ δεν μας ενθουσιάζει γιατί γίνεται με πολύ μικρότερους τζίρους από όσο το χθεσινό ξεπούλημα.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text