Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ παραμένει και σήμερα, Παρασκευή, 26/8/2016, ακίνητος στην μέση του οριζόντιου καναλιού αναμονής των 551-576 μονάδων

O ΓΔ παραμένει και σήμερα, Παρασκευή, 26/8/2016, ακίνητος στην μέση του οριζόντιου καναλιού αναμονής των 551-576 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ολόιδια σαν την ανιαρή χθεσινή είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.15 μμ) πολύ μικρή μεταβολή -0,10% (στις 565 μονάδες) με πολύ μικρούς τζίρους (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε ήπια διόρθωση λίγο κάτω από τα υψηλά διμήνου.

 

Το γράφημα του ΓΔ διατηρείται όπως χθες με τον εν λόγω δείκτη να κινείται ακριβώς στην μέση της οριζόντιας ζώνης συνωστισμού των 551-576 μονάδων, της οποίας ζώνης η λύση πιθανόν να πυροδοτήσει ισχυρή τάση προς το υψηλό έτους των 650 μονάδων (περίπου +20% από τώρα) ή ισχυρή καθίζηση προς το χαμηλό έτους των 440 μονάδων (περίπου -20% από τώρα).

 

Προσέχουμε λοιπόν τα επίπεδα – σηματοδότες πράξεων των 551 και των 576 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο αφού ο ΓΔ απέχει πολύ από τα σηματοδοτούντα πράξεις επίπεδα των 551 και 576 μονάδων.

 

Μετοχές

 

Οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες από τις ανοδικές αλλά καμία πτωτική δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% ενώ δυο ανοδικές, η ΑΤΤ και ο ΣΑΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους, +12% και +4,80% αντίστοιχα.

 

Η μετοχή της ημέρας : Η ΑΤΤ σημειώνει σήμερα ισχυρή «έγερση» από 20ήμερο στενό κανάλι συσσώρευσης ευρισκόμενο ακριβώς στα ιστορικά χαμηλά της μετοχής. Όμως, δεν θα την ονομάσουμε μετοχή της ημέρας καθώς η Τράπεζα Αττικής βρίσκεται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση.

 

Ποιες μετοχές παρουσιάζουν για εμάς αγοραστικό ενδιαφέρον. Είναι αυτές που «πολιορκούν» επί εβδομάδες μια εμφανή, πολλών σημείων στροφής, αντίσταση όπως κάνουν οι, ΕΧΑΕ, ΒΙΟ, ΤΙΤΚ, ΦΦ και ΛΑΜΔΑ. Θα αγοράσουμε μερικές από αυτές εάν ο ΓΔ διασπάσει ή πλησιάσει με δύναμη την δική του αντίσταση των  576 μονάδων.

Ποιες μετοχές παρουσιάζουν για εμάς πωλητικό ενδιαφέρον. Είναι αυτές που κινούνται επί εβδομάδες  λίγο πιο πάνω από μια εμφανή, πολλών σημείων στροφής, στήριξη όπως κάνουν οι, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΤΚΑ , ΙΝΛΟΤ, ΜΠΕΛΑ και ΚΥΠΡ. Αν είχαμε τις εν λόγω μετοχές θα πουλούσαμε μερικές από αυτές εάν ο ΓΔ διασπάσει ή πλησιάσει με δύναμη τις 551 μονάδες.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 29/8/2016, την ίδια περίπου ώρα.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text